dimarts, 04 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

‘Desig de xocolata’, de Care Santos

Portada: 'Desig de xocolata'

Portada: ‘Desig de xocolata’

Una xocolatera amb una inscripció en francès on diu “Jo pertanyo a Madame Adelaïde de França” és el nexe d’unió de les tres històries que ens explica Care Santos a Desig de xocolata, premi Ramon Llull.

Són tres històries relacionades també amb l’art d’elaborar la xocolata més exquisida i més original, amb l’art de vendre-la i amb l’art de prendre-la.

I són tres històries situades totes tres a Barcelona en tres segles diferents que ens fan plantejar la rellevància que posseeixen alguns objectes, com ara aquesta xocolatera, que sobreviu a persones, al pas del temps i que, tot i ser un objecte, porta carregar sobre si tota un sèrie de vivències, secrets, sentiments i emocions que ha transportat al llarg de ben bé tres segles. D’alguna manera aquesta xocolatera té alguna cosa per transmetre…

La primera història se situa al segle XX. Un triangle amorós entre tres adolescents que participen junts en un curset d’elaboració de xocolata, l’Oriol, la Sara i en Max. Care Santos ens narra com l’amistat perdura al llarg de la seva vida, de la mateixa manera que els sentiments…inamobibles, permanents per més temps i distància que hi hagi

Ens narra com l’amistat pot superar enveges, com una amistat forta no es trenca fàcilment…

La segona història, situada a les acaballes del segla XIX, narra la vida de l’Aurora, una minyona orfe a qui la vida no ha tractat gens bé. La senzillesa i la conformitat amb què viu la seva vida mereixen un premi final: el seu casament amb l’Horaci, un metge de prestigi a qui no li importa, en una societat tancada on les classes socials són infranquejables, posar per damunt l’amor de “el què diran”.

I, per últim, descobrim, a la tercera història, qui és Madama Adelaïde a través del diari personal del Victor Philibert Guillot, el seu secretari personal.

Una història d’embolics, enganys i malentesos, una mena de sainet, ens farà viure una aventura amb tota una sèrie de personatges pintorescos i “picarescos” de la Barcelona del segle XVIII.

Tres segles de xocolata faran que tastem molt dolçament com a lectors un merescut premi Ramon Llull. Dolça lectura!

Text: Marta Rocafort

Títol: Desig de xocolata
Autora: Care Santos
Editorial: Planeta
Premi Ramon Llull
PVP: 21 euros
Font: Llibreria ‘El Faristol’ de Calella

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris