dimarts, 20 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Desmantellaran antics pous dessalinitzadora

Foto: Arxiu

Foto: Arxiu

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) vol desmantellar els antics pous de captació de la dessalinitzadora de la Tordera, actualment en desús, ubicats a la platja de s’Abanell de Blanes i a la platja de la Punta de la Tordera de Malgrat de Mar. En aquest sentit, l’ACA ha licitat un contracte d’obres destinat a aquesta actuació.

La ampliació de la dessalinitzadora de la Tordera de l’any 2010 va aconseguir duplicar la seva capacitat de producció i, també, va habilitar una nova captació d’aigua a través d’una conducció que situa el punt de captació a centenars de metres mar endins, i a una certa profunditat, amb l’objectiu d’evitar danys en cas de temporals.

Foto: ACA

Una canonada a desmantellar (Malgrat) | Foto: ACA

Els pous que es pretenen desmantellar ara amb la licitació de l’esmentat contracte són els antics pous de captació de la dessalinitzadora, que estaven a primera línia de la costa. Els treballs consistiran en el picat i retirada d’arquetes, caseta transformadora, elements de bombament i de canonades, entre altres actuacions, a més de l’eliminació de les canonades de revestiment dels pous en els seus set primers metres sota l’aigua.

Les empreses interessades disposen un termini per presentar ofertes que finalitza el 3 de juliol. Els treballs, pressupostats amb un import màxim de 494.000 euros (sense IVA), tindran una termini d’execució de tres mesos i, segons l’ACA, començaran, previsiblement, a la tardor.

1 comentari per a “Desmantellaran antics pous dessalinitzadora”

  1. […] Catalana de l’Aigua (ACA) ha començat aquesta setmana les obres destinades a desmantellar una dotzena d’antics pous de captació de la dessalinitzadora de la Tordera, ubicats a les platges de Blanes (la Selva) i […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris