dissabte, 24 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Detenen responsables d’associació cannàbica

.

.

Dos homes de 36 i 25 anys d’edat, de nacionalitat espanyola i veïns de Teià i El Masnou, respectivament, han estat detinguts en un operatiu contra el tràfic de drogues. Els dos detinguts, president i secretari d’una associació cannàbica, estan presumptament implicats en delictes contra la salut publica, associació il·lícita i defraudació de fluid elèctric.

La investigació policial es va iniciar el passat mes de maig arran les queixes veïnals que alertaven sobre la possible venda de substàncies estupefaents en un domicili d’una urbanització de Teià, en concret marihuana i haixix. Segons aquesta informació, a l’entorn de la casa hi havia un important flux de gent, majoritàriament jove, especialment els caps de setmana.

Foto: M.E.

.

El domicili constava registrat com a seu d’una associació cannàbica i, un operatiu conjunt de Policia Local de Teià i Mossos d’Esquadra, va determinar que aquesta associació es lucrava de la venda de marihuana i haixix amb socis registrats irregularment. Durant l’actuació policial, els agents van dur a terme comisos a menors de 21 anys, que és l’edat mínima per tal de poder ser soci. Els investigadors també van poder localitzar un altre domicili en la mateixa població implicat en el cas. En aquesta ocasió es tractava del domicili particular del secretari de l’associació en el qual s’estaria portant a terme el cultiu de la marihuana.

Davant la sospita que, paral·lelament a l’activitat de l’associació, s’estigués duent a terme tràfic de drogues, els Mossos d’Esquadra, amb la corresponent autorització del jutge, van entrar el passat 13 de novembre en aquest domicili, on hi van intervenir una plantació de marihuana amb més d’un miler de plantes en diferents estats de floració. Els agents també van comissar més d’un quilo de resina de haixix, làmpades fluorescents, màquines extractores, transformadors elèctrics i diners en efectiu. Per altra banda, en l’associació cannàbica es van localitzar diverses bosses de substàncies per a la seva venda, així com dos ordinadors que la policia té pendents d’estudi.

.

.

L’actuació policial va acabar amb la detenció del president i el secretari de l’associació. Segons la policia, en aquest domicili també s’estaria produint una defraudació del fluid elèctric. El valor econòmic de la substància intervinguda en el mercat il·lícit seria d’uns 121.000 euros. Els detinguts van passar a disposició judicial el passat 15 de novembre davant el Jutjat d’Instrucció Núm.4 de Mataró, el qual va decretar llibertat amb càrrecs per als dos detinguts. La investigació continua oberta i la policia no descarta noves detencions.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per