diumenge, 18 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Ecoetiqueta per a la biblioteca de Tordera

Foto: Aj. Tordera

Foto: Aj. Tordera

La biblioteca de Tordera és una de les catorze biblioteques de les comarques de Barcelona que han rebut l’Ecoetiqueta, un Distintiu de garantia de qualitat ambiental. Totes aquestes biblioteques han participat en un projecte pilot per millorar la qualitat ambiental dels equipaments públics. Aquest reconeixement s’emmarca en la nova categoria d’establiments culturals: biblioteques i museus.

Aquesta ecoetiqueta impulsada pel Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de la Direcció General de Qualitat Ambiental, s’emmarca dins el sistema d’etiquetatge ecològic de productes i serveis amb l’objectiu d’atorgar un Distintiu de garantia de qualitat ambiental. Fonts de la Generalitat han informat que es tracta d’un sistema d’etiquetatge ecològic voluntari de qualificació que “identifica i certifica de manera oficial que certs serveis tenen una afectació menor sobre el medi ambient i que compleixen amb uns criteris ambientals establerts prèviament”.

Més concretament, s’adreça a les biblioteques i museus, de titularitat pública o privada, que disposen d’uns criteris que promouen l’ecoeficiència i la sostenibilitat ambiental, i se centren en optimitzar el consum de l’energia i l’aigua, reduir la generació de residus i augmentar l’ús de productes i serveis ambientalment preferibles.

Biblioteques amb el nou Distintiu:

· Viladecans,
· Jaume Fuster, de Barcelona,
· Collserola Josep-Miracle ,de Barcelona,
· Jordi Rubió i Balaguer, de Sant Boi de Llobregat,
· Pare Ignasi Casanovas, de Santpedor,
· Santa Margarida i els Monjos,
· Tordera,
· Horta-Can Mariner, de Barcelona,
· Francesc Candel, de Barcelona,
· Vapor Badia, de Sabadell,
· Del Nord, de Sabadell,
· Singuerlín-Salvador Cabré, de Santa Coloma de Gramenet
· Districte 4, de Terrassa
· Districte 6, de Terrassa

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per