divendres, 23 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Coaching com a eina de canvi

Mercedes Ullod | Foto: Arxiu

Mercedes Ullod

La paraula Coaching significa entrenament en anglès. El Coaching és una potent eina en el creixement personal que ajuda a aclarir, definir els objectius i traçar un pla d’acció per aconseguir l’“ÈXIT“ a qualsevol àrea de la vida.

De vegades, és necessari realitzar una anàlisi sobre els nostres comportaments, valors, hàbits, capacitats, creences…, ja que aquests, en un moment donat de la nostra vida, ens poden ajudar o entorpir. El Coaching ajuda a realitzar aquesta anàlisi perquè actuïn com a aliats, en una direcció comuna, i poder aconseguir un canvi on els somnis i els objectius es converteixen en realitats, permetent aconseguir una nova forma de “fer” i “ser”.

El Coaching individual ajuda a generar una connexió entre el present i el futur. Facilita el procés de transformació, dotant d’eines, ajuda a potenciar els recursos per solucionar les situacions i aconseguir les metes proposades i la situació desitjada.

És útil per millorar les relacions, la motivació, la confiança, el diàleg, la comunicació, gestionar les relacions, desenvolupar el propi potencial, superar obstacles, adaptar-se als canvis, enfortir la confiança, adquirir flexibilitat i/o aconseguir objectius. Pot ser també beneficiós en la salut per adquirir hàbits saludables i de benestar, recuperant el poder personal per produir els canvis en la vida diària. Ajuda a eliminar l’estrès i el malestar, i identificar valors, modificar creences i gestionar conflictes.

El Coach professional actua com una mena d’entrenador personal per guiar el camí, pot ajudar a la persona a treballar els punts ocults, acompanyant en la realització del canvi ecològic desitjat, a través del desenvolupament del potencial propi.

També existeix el Coaching empresarial, on es realitza la formació per desenvolupar el potencial de les persones i el del seu equip. Amb aquesta formació, es dota a les persones d’eines per millorar les relacions, aconseguir objectius, resoldre conflictes, reforçar els compromisos i alinear els interessos individuals amb els de l’empresa.

La tècnica que utilitza és la conversa, realitzant preguntes perquè la persona trobi noves possibilitats, que fins al moment no s’havia pogut plantejar, i això l’ajuda a trobar la resposta per si mateixa. El Coach practica l’escolta activa i reformula les noves opcions, desafia les creences limitants i genera creences potenciadores.

Mercedes Ullod | Psicóloga Integral

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per