dilluns, 03 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El tèxtil maresmenc busca emprenedors

Foto: sxc.hu

Foto: sxc.hu

El servei d’Emprenedoria del Consell Comarcal del Maresme durà a terme durant el primer semestre de 2015 un projecte de dinamització i suport als emprenedors del sector tèxtil anomenat ‘Disseny i Moda, Un pas endavant‘. Aquesta iniciativa es presenta en un context d’una certa revitalització del sector tèxtil a la comarca gràcies a la relocalització de la producció que estan fent grans marques i també pel corrent ‘slow fashion’, una aposta per produccions de petita tirada, fortament arrelades a un territori. Aquestes pràctiques, compromeses amb l’entorn, la innovació, la creativitat i la qualitat, valoritzen i singularitzen el producte en el mercat.

El projecte, que s’inscriu dins el programa de polítiques del Teixit Productiu de la Diputació de Barcelona, vol ajudar els emprenedors maresmencs que després de veure les oportunitats tèxtils del moment hagin decidit impulsar recentment un negoci tèxtil o tinguin la idea de posar-lo en marxa. També està pensat per aquelles persones que necessitin donar un impuls de creixement a la seva empresa.

Els objectius concrets del projecte són detectar perfils de persones emprenedores amb idees bones i innovadores en l’àmbit tèxtil, formar-les i acompanyar-les mitjançant una metodologia que pot fer-se servir en el futur. També, el projecte preveu crear un model de negoci per a cada un dels emprenedors que realitzin un projecte singular, i crear cooperació i sinèrgies entre els diferents emprenedors i d’altres elements de la cadena de valor del sector.

2 comentaris per a “El tèxtil maresmenc busca emprenedors”

  1. Un pas endavant és el que necessito doncs he començat un projecte de producció de nines de roba ( com les que feien les nostres iaies, però amb un aire actual ) i en línia amb la sostenibilitat, però em costa d’arrencar perquè necessito assessorament i millorar la producció i la seva venda per a créixer i poder donar-me a conèixer i generar més producció i per tant més feina per a altre gent.Tan de bo !

    Gràcies,
    Piluca

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris