dissabte, 21 de setembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Els autors que vénen: Andrés Corral

Portada:

Portada del llibre

Què passaria si, sent metge, et diagnostiquen el VIH? Com és la vida d’una persona en aquesta situació? D’això ens parlarà Andrés Corral a la seva primera obra, i no de manera fictícia, sinó basat en un fet real i molt proper a l’autor.

‘La enfermedad de mi médico’ és una obra directa, fàcil i ràpida de llegir, però amb una veritat que pesa, que demostra la maldat, la arrogància, i sobretot la ignorància, que regeix aquest món. L’obra tracta sobre el més estimat amic de l’autor, Marco, el qual es convertirà en el protagonista de la història portant-nos pels daltabaixos emocionals d’un bon i respectat metge que es veu apartat dels seus i de tot el que l’envolta únicament per tenir (en molt petit nivell) una malaltia tan poc respectada com és la sida.

A causa d’una distracció en un moment de confusió i excitament, Marco és contagiat per aquest virus procedent de la sang d’un dels seus pacients. A partir d’aquest moment veu com poc a poc la seva vida es va trencant gràcies, en gran part, a la seva empresa. Marco, estranger arribat a Europa per dedicar-se a la medicina, és contractat per una institució privada, on s’assabenta de la realitat d’aquest tipus d’empreses: poca informació als diagnòstics amb la fi d’evitar desemborsaments, engany i escassa ètica cap al pacient, etc. En definitiva, obre els ulls a una societat caracteritzada per la busca del seu únic i propi benefici sense parar a pensar en la direcció o conducta que s’espera d’ella.

En aquest moment, amb la inestimable ajuda de la seva parella sentimental i de les persones que sí el valoren, decideix anar en contra d’aquella empresa, lluitar per la moral utòpica amb la qual ja poca gent creu i per la que ja ningú treballa. Com qualsevol persona, Marco viurà moments d’aflicció, fins arribar al punt de veure com a única sortida desaparèixer d’aquest món.

Una obra molt recomanable per la reivindicació al respecte, a la lluita per un comportament benèvol cap a unes persones que no tenen res pel què ser discriminades. Una carrera cap a la consciència, cap a la petició de més ensenyament, de més apropament social a una malaltia que necessita de l’ajuda de tots, del respecte de tots, de l’acceptació de tots. Ja que a vegades, per trist que sembli, ens oblidem que tots som iguals.

Víctor González

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per