dimarts, 20 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Els municipis volen tombar l’LRSAL

Foto:

Foto: ACM

El president del Consell de Governs Locals de Catalunya i Alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, ha assistit aquest dilluns, al matí, a Madrid a la presentació del conflicte en defensa de l’autonomia local contra la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració (LRSAL) aprovada pel govern de l’Estat. Segons ha recordat Buch, “més de 850 ajuntaments catalans hem vingut a dir No a aquesta llei en defensa dels ciutadans i dels serveis que prestem als nostres veïns i veïnes des dels ajuntaments”.

L’alcalde premiarenc ha insistit també que l’LRSAL “és una llei que va en contra dels serveis bàsics que presten els ajuntaments, tals com els serveis socials, l’educació o la promoció econòmica”. Malgrat tot, s’ha mostrat esperançat que el Tribunal Constitucional “doni una resposta ràpida pel bé dels interessos dels ciutadans”.

En un sentit metafòric, el president del Consell de Governs Locals de Catalunya ha assegurat també que “el partit l’estem guanyant 4 a 0 i aquesta llei la tombarem”. Primer per l’autogol que va fer-se el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, quan va dir que els ajuntaments no feien bé les coses “i hem demostrat que sí les estem fent bé”. Segon arran de l’informe del Consell d’Estat que “deia que aquesta llei s’havia de canviar”. Tercer per “la magnitud de recursos que hem presentat avui procedents d’ajuntaments, un fet inèdit en la història de la democràcia espanyola”. I quart pel segon informe del Consell de l’Estat que “també diu que s’ha de canviar aquesta llei i que l’Estat ja ha dit que s’havia de canviar”.

L’acte ha comptat també amb responsables dels diferents partits polítics de CiU, PSC i ICV. Carles Paramo, Manel Plana i Maite Rivero (CiU), Àngel Ros ( PSC) i Alberto López (ICV).

1 comentari per a “Els municipis volen tombar l’LRSAL”

  1. […] català sempre ha mostrat el seu rebuig a l’LRSAL. Via el Consell de Governs Locals de Catalunya més de 850 ajuntaments catalans van presentar conjuntament amb altres municipis de l’Estat un conflicte en defensa de […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris