divendres, 23 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

‘Els serveis bàsics no han de demanar permís’

Foto:

Foto: CGLC

Un total de 2.302 municipis de tot l’Estat, representants d’una població de 16,5 milions d’habitants, han presentat el recurs contra la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL). L’Ajuntament de Barcelona, conjuntament amb el Consell de Governs Locals de Catalunya, ha presentat la documentació al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques per tal que la faci arribar al Consell d’Estat. Aquest òrgan haurà d’emetre un dictamen obligatori, però no vinculant, en un termini de dos mesos. Aquest és el primer pas per formalitzar un conflicte en defensa de l’autonomia local davant el Tribunal Constitucional. Barcelona, en ser la ciutat amb més població, lidera la reivindicació del món local.

Municipis

Municipis que han certificat l’acord | CGLC

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, el president del Consell de Governs Locals de Catalunya, Miquel Buch, el vicepresident primer de l’entitat municipalista, Xavier Amor, i representants dels partits polítics contraris a la llei han comunicat aquest dijous a la Delegació del Govern de l’Estat a Catalunya l’inici dels tràmits del recurs davant el Tribunal Constitucional. Catalunya, amb uns 800 municipis adherits, és la comunitat que més municipis aporta per tal de legitimitar la presentació del recurs. Els municipis catalans contraris a la nova llei representen més del 95% de la població del país. Per tant, la xifra ha quedat àmpliament superada, doblant el mínim necessari.

El primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, ha expressat el compromís de la ciutat amb el municipalisme i ha defensat que “Barcelona exerceix com a capital i es posa al costat de tots els ajuntaments”. Forn ha recordat que “els municipis no són el problema, sinó la solució”, i ha posat d’exemple la ciutat de Barcelona, on la solvència econòmica i el rigor pressupostari “estan al servei de la reactivació econòmica i la prestació d’uns serveis públics de qualitat i de forma eficient”.

Per la seva banda, el president del Consell de Governs Locals de Catalunya i president de l’ACM, Miquel Buch, ha destacat que “després de 35 d’ajuntaments democràtics, no pot ser que les persones que han estat escollides democràticament perquè siguin els representants del poble, haguem de demanar permís per prestar serveis bàsics a la nostra ciutadania”.L’alcalde de Premià de Mar ha afegit que “aquest clam unànime, especialment a Catalunya, demostra que hi ha un cotxe que va en contra direcció a l’autopista. Tots anem en una direcció i el PP s’entesta en anar en una altra direcció”. Buch ha assegurat també que “iniciem el camí de la victòria en aquesta llei. És un orgull la força i la vitalitat del municipalisme català, compromès a voler prestar el millors serveis per als ciutadans. Ha estat un èxit històric”.

El vicepresident del CGLC i president de la FMC, Xavier Amor, ha destacat que “amb aquesta llei perdem 35 anys de democràcia i de serveis a la ciutadania”. L’alcalde de Pineda de Mar ha afegit que “direm que no a tot el que siguin retallades als ciutadans i esperem que el Govern central es posi al costat de la ciutadania”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per