dilluns, 03 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Espinaler exporta taverna al Japó

Espinaler

Visita a la taverna japonesa

Dos anys de negociació amb un grup d’inversions japonès han conclòs amb la inauguració de la primera taverna Espinaler al continent asiàtic. La ubicació escollida per obrir el nou local que duu el nom d’aquesta empresa centenària del Maresme ha estat Akasaka, un barri turístic del centre de Tòquio. David i Miki Tàpies, cinquena generació de la família Espinaler, es van desplaçar novembre passat a la capital nipona per assistir a la inauguració del local. Els dos van traslladar la satisfacció de la família Espinaler pel desembarcament de la marca al Japó.

La salsa Espinaler

La salsa Espinaler

En un acollidor ambient, que recorda a l’original taverna Espinaler inaugurada el  1896 a Vilassar de Mar, el local japonès permet degustar una gran varietat de productes de la marca: des escopinyes de les ries gallegues, navalles i musclos, fins rodanxes de calamar, a més d’una gran varietat de conserves vegetals, com espàrrecs, olives i pebrots del piquillo. A la ‘Taverna Espinaler Tòquio’ no podia faltar el producte estrella marca de la casa: la Salsa Espinaler.

La facturació del grup Espinaler, que compta amb una vuitantena de treballadors, ha experimentat el seu major creixement en els darrers cinc anys: el 2012 van facturar 8 milions d’euros, el 2013, 9,3 milions i el 2014 estimen arribar als 12 milions d’euros, segons les dades facilitades per la pròpia empresa. Després de vendre els seus productes al mercat europeu, asiàtic i llatinoamericà, el proper objectiu del grup és entrar en el mercat nord-americà.

De la TV al Japó

El primer contacte amb Japó va ser gràcies a l’emissió d’un reportatge de la cadena Discovery Channel a càrrec del prestigiós xef nord-americà Anthony Bourdain qui, després de fer una àmplia degustació dels productes Espinaler, els va qualificar com “les millors conserves del món “. El grup d’inversors japonès va veure el reportatge, es va posar en contacte amb Espinaler i després de varies reunions van decidir apostar per la taverna maresmenca.

Fotos: espinaler.es

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris