dimarts, 20 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Inestabilitat i nuvolositat abundant

.

.

Comencem aquest darrer diumenge de mes i ho fem parlant d’inestabilitat i abundant nuvolositat.

Durant el matí d’avui les temperatures s’han mogut entorn els 19-20ºC durant les primeres hores del dia, la tendència serà que la nuvolositat abundant que estem tenint vagi tendint a desfer-se transitòriament cap al sud-oest de la comarca i cap a migdia podrien obrir-se algunes clarianes. De cara a la tarda els núvols tornarien a inflar-se i acabarien donant ruixats cap a punts del nord-est de Catalunya. Aquestes pluges haurien d’anar desplaçant-se cap a la costa i acabar produint alguns ruixats puntualment amb tempesta cap a la meitat centre i nord de la comarca. Les temperatures després d’aquests ruixats baixarien i molt probablement acabarien ser menors a les del matí.

Pel que fa al vent, esperem intensitats moderades cap a migdia del Sud-Oest, arribant als 40-50 km/h. La mar es mourà entorn al metre i mig d’alçada al matí fins al metre d’alçada de cara a la tarda. A les platges dominarà la marejol i durant la tarda entre marejol i maror amb mar de fons del nord causada per l’entrada de la tramuntana.

Cal destacar que el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l’avís per intensitat de precipitació a la comarca entre les 8 d’aquest matí fins les 8 d’aquesta tarda indicant que els xàfecs podrien anar acompanyats de tempesta i localment calamarsa.

En propers dies sembla que la tendència serà a la inestabilitat residual cap a punts interiors de Catalunya que difícilment acabarien arribant a la comarca. Les temperatures sense grans variacions.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris