dilluns, 03 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Intensifiquen la vigilància a zones agrícoles

Foto: Google Maps

Foto: Google Maps

Els Mossos d’Esquadra de les comissaries de Pineda de Mar i Arenys de Mar han iniciat una campanya preventiva de seguretat a zones agrícoles de l’Alt Maresme. Segons informen fonts policials, l’operatiu pretén combatre la sostracció de tot tipus de maquinària agrícola, eines i estris metàl·lics que normalment hi ha en els camps de conreu.

En coordinació amb les policies locals de la zona, els Mossos d’Esquadra han intensificat la vigilància en aquestes zones agrícoles mitjançant agents uniformats i de paisà. Fonts policials han informat que les zones de conreu afectades són aquelles que van des d’Arenys de Mar i Arenys de Munt fins a les zones de conreu de la Tordera, el Pla d’en Grau i Palafolls.

Per altra banda, el mateix dispositiu també incrementarà les inspeccions a les deixalleries de la comarca, ja que segons la policia els autors d’aquests robatoris acostumen a revendre el material sostret en aquests establiments, com per exemple aixetes de rec o aspersors metàl·lics.

Tot i que en la majoria dels casos els objectes sostrets no solen superar els 400 euros, aquests robatoris comporten importants greuges per al col·lectiu perquè poden causar perjudicis en els cultius de temporada per la manca de reg, l’abonament o fumigació.

La policia catalana ha informat que aquest dispositiu es durà a terme amb estreta col·laboració amb les Cooperatives i Associacions del món de la pagesia i l’establiment de canals únics de comunicació, amb l’objectiu d’actuar amb més rapidesa i per complementar el disseny dels dispositius policials. L’intercanvi d’informació directa a la mateixa zones dels fets permet millorar les intervencions policials i prevenir els robatoris.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris