dimarts, 20 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La Dieta Mediterrània s’ha americanitzat

Foto: Platja de Calella | Arxiu

Foto: Platja de Calella | Arxiu

A aquestes alçades d’estiu, ja tenim la costa de l’Alt Maresme a arrebossar d’estrangers. Venen gent del nord d’Europa com alemanys, holandesos i anglesos. També venen americans i més recentment s’ha afegit el turisme rus, que està fent que un dels sectors més important a la comarca estigui notant signes de millora després d’alguns anys en recessió econòmica.

Imatge: Viquipèdia

Imatge: Viquipèdia

Gent de pràcticament tot el món que venen en cerca de calor, sol, relax, cultura, diversió, però també de bon menjar. I és que no ens hem d’oblidar, que en aquestes contrades gaudim d’una de les dietes més famoses i saludables d’arreu. La Dieta Mediterrània. Recentment, l’estudi Predimed ha demostrat que la nostra alimentació rica en oli d’oliva i fruits secs disminueix un 30% el risc cardiovascular.

Tot i això, la realitat avui és ben diferent. Els països mediterranis que tan presumim de la nostra gastronomia estem immersos en una epidèmia de sobrepès i obesitat que ja supera el 50% en la població.

Imatge: YouTube

Imatge: YouTube

Així doncs… On ha anat a parar la Dieta Mediterrània? Crec personalment, que el vell continent europeu estem massa pendents dels EUA. Ens hem americanitzat fins a tal nivell, que ha afectat als nostres hàbits alimentaris. I és que actualment mengem més sovint patates fregides amb una hamburguesa i un refresc ensucrat, que una bona amanida amb oli d’oliva i fruits secs amb un bon peix fresc del port d’ Arenys o Blanes acompanyat d’una copa de vi del Penedès i unes maduixes del Maresme amb suc de taronja. EEUU és la primera potència mundial i segurament els reis del Rock & Roll, però com deien els Lax’n Busto… Què carai ens passa amb tot el que tenim?.

Aprofitem l’estiu on tothom ve a casa nostra i ensenyem, amb l’exemple, que a part de platges, sol, la Sagrada Família i la casa d’en Dalí, aqui tenim la fórmula del plaer i el benestar, La Dieta Mediterrània.

Joan Majó Merino

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris