dissabte, 21 de setembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La llevantada complicarà l’estat del temps

.

.

Comencem aquest darrer cap de setmana de març i ho fem amb una situació de llevantada que complicarà força l’estat del temps especialment de cara a diumenge. També, cal recordar que aquest cap de setmana canviem l’hora i per tant, la nit de dissabte a diumenge caldrà avançar un hora al rellotge.

De moment aquest divendres a la tarda tindrem cada vegada més núvols de moment sense precipitacions tot i que en moments de la tarda el cel podria quedar força tapat. Una de les complicacions d’aquest cap de setmana al Maresme serà el mal estat de la mar, de moment aquesta tarda s’espera que la mar es comenci a alterar, amb maror a forta maror i mar de fons del sud-est. El vent, que també serà noticia no bufarà gaire fort.

.

.

De cara a dissabte esperem cada vegada més núvols, de moment sense precipitacions o com a molt alguna gotellada inconnexa. De cara al migdia es podria obrir alguna clariana transitòria cap al sud de la comarca tendint a tapar-se durant la tarda. Les temperatures mínimes tendiran a pujar entre 2 i 5ºC. Pel que fa al vent, començarem a notar els efectes d’aquesta llevantada, amb onatge que podria superar el 2 metres d’alçada durant el matí i arribar fins a 2,5 metres d’alçada de cara a la tarda, per tant tindrem maregassa generalitzada a tota la costa del Maresme, una mica més moguda contra més al sud ens situem. El vent serà destacable, amb velocitats sostingudes d’entorn els 30 a 50 km/h i cops màxims que podrien superar els 70 km/h. Degut a aquesta notable alteració marítima caldrà extremar la precaució als llocs costaners i platges ja que el temporal de mar serà molt dur i així ho adverteix el Servei Meteorològic de Catalunya on s’informa d’onades puntualment superiors als 4 metres d’alçada (mar desfeta). Molt probablement hi hagin alteracions a les comunicacions amb tren al Baix Maresme com hi acostuma a passar en aquestes situacions.

.

.

Diumenge continuarem amb un panorama força complicat. Les temperatures continuaran força similars a les de dissabte amb unes màximes que podrien baixar un parell de graus. Pel que fa a la nuvolositat, s’espera un matí completament tapat, alguns plugims que podran descarregar arreu de la comarca. Durant la tarda els ruixats podrien generalitzar-se una mica més tot i que les acumulacions previstes difícilment superarien la desena de litres per metre quadrat. La mar continuarà molt alterada, especialment durant la primera meitat del dia amb onades generalitzades de 2,5 metres d’alçada i puntualment per sobre, de cara a la tarda sembla que el tràngol marítim tendiria a disminuir amb onades que voltarien els 2 metres d’alçada. Els vents continuaran bufant amb moderada-forta intensitat tendint a reduir-se durant el vespre i nit. Durant la nit i matinada de diumenge a dilluns podria continuar precipitant amb una mica més d’intensitat tendint a escampar de cara al matí de dilluns.

En propers dies sembla que arribaria una mica de calma amb una pujada de les temperatures tot i que el pas de fronts podria marcar la segona meitat de la setmana. De moment això és tot, recordeu a extremar la prudència amb l’onatge i el fort vent.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per