dilluns, 03 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La passió pel Gospel, a Pineda

'Fil de Gospel'

‘Fil de Gospel’

Bona notícia per a tots i totes que estimen la música com jo. Per fi s’ha creat un grup propi de música Gospel a Pineda. Es diuen ‘Fil de Gospel‘. Em va encantar, el dia que vaig assistir, el seu assaig a l’escola Aloc, on es troben tots el dimecres a les 9 del vespre. Desprenen una energia i una vitalitat molt envejable. A més a més, hi ha un ambient de bon rotllo, molt encomiable. La llàstima és que falten homes, algú s’anima?

La seva curta història comença aquest maig quan, després de realitzar un taller de la matèria, organitzat per la trempada Núria Tovar, van decidir formar aquest grup de música, junt amb la Carme Blanco, l’Anna Cassola i la Nora Lucas; però ara ja son més de 25 persones. Hi fa realment patxoca veure’ls i escoltar-los en acció in situ, dirigits per un simpàtic i jove Ruben Espinosa.

Raimon Miranda | Foto: Foto Film Calella

Raimon Miranda | Foto: Foto Film Calella

Aquesta música neix als Estats Units, quan els esclaus negres, per suportar la duresa de la feina de recollir el cotó al camp, cantaven per dignitat i per recordar que ells també són persones. La música és una forma d’expressió, de l’alegria vital dels pobles, però també de les tristeses que comporta la vida. Per això és d’admirar que un grup de dones joves i valentes de Pineda s’hagin llençat a l’aventura de constituir un nou grup de música estable al poble. La seva passió i el seu amor a la música i, més concretament, a aquest estil, demostra que ‘Fil de Gospel’ té molt de camí per davant i, per tant, es mereix tot el nostre total recolzament, tant com a ciutadans, com a nivell de l’Ajuntament.

Mentre sentia l’altre dia com cantaven el famós <<Hallelujah>>, de l’extraordinari cantant jueu-canadenc Leonard Cohen, el de la veu rugosa, se’n posava la pell de gallina. Encara que jo us recomano la versió del seu deixeble i gai Rufus Wainwright, on fa gala d’una sensibilitat sublim. Avui dia ha esdevingut tot un himne per l’exaltació de l’ànima i els cors humans, on s’expressa amb l’abraçada, com a instrument principal de transmissió amistosa.

Però la música és molt més que tot això. Perquè ella ens inspira, ens eleva, ens fa somiar i ens apropa als estels. És pura màgia, ens proporciona un plaer emocional indescriptible a tots aquells que sàpiguen valorar-la i que tinguin una mica swing a les seves venes i al cos. Per tot això, benvinguts ‘Fil de Gospel’ i molta sort companyes!

Raimon Miranda | Pineda de Mar

Si voleu contactar amb ‘Fil de Gospel’ ho podeu fer al seu mail: fildegospelcor@gmail.com, o a través de la seva pàgina del facebook

2 comentaris per a “La passió pel Gospel, a Pineda”

 1. fina jubany ha dit:

  Felicitats a tots per la bona tasca.

  aprofito l’avinentesa, per sol.lirtar, si és possible saber si es entrar a formar part del cor. naturalment si ho podem fer-ho i si valem per fer-ho.

  seriem 3 persones, dues noies i un noi.

 2. fina jubany ha dit:

  Felicitats a tots per la bona tasca.

  aprofito l’avinentesa, per sol.lirtar, si és possible saber si es pot entrar a formar part del cor.
  naturalment si ho podem fer-ho i si valem per fer-ho.

  seriem 3 persones, dues noies i un noi.

  moltes gràcies

  fina

  fina

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris