dimarts, 04 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La Vallalta tindrà Institut a Sant Pol

Foto: Pitu Estol

Foto: Pitu Estol

L’institut de secundària a Sant Pol de Mar ja està una mica més a prop. Aquest mes de febrer i per unanimitat, el ple de l’Ajuntament va donar llum verda al primer pas que ha de permetre que aquest equipament s’instal·li provisionalment on ara hi ha les pistes esportives del Parc del Litoral. El ple va aprovar inicialment la modificació puntual Pla General d’Ordenació Municipal per canviar la qualificació urbanística de l’àmbit sud del parc, de manera que passi a sistemes d’equipaments escolars i esportius.

Foto: Pito Estol

Foto: Pito Estol

Segons informen fonts municipals, un cop s’aprovi definitivament la modificació i després de tots els tràmits necessaris, això permetrà que en un futur proper es puguin instal·lar uns mòduls prefabricats on es doni començament al primer curs de secundària a Sant Pol, com a molt tard el setembre de 2015, segons els càlculs del consistori.

A partir d’una important demanda dels pares i mares, tots els grups polítics municipals es van comprometre a treballar perquè es pogués instal·lar a Sant Pol de Mar un institut de secundària el més aviat possible. Aquest equipament haurà de donar servei als pobles de la Vallalta – Sant Pol, Sant Cebrià i Sant Iscle -, oferint a les famílies amb infants i adolescents de 12 a 16 anys, la possibilitat de seguir l’ensenyament de secundària obligatori (ESO) a Sant Pol, evitant el desplaçament a d’altres poblacions.

Les mateixes fonts han recordat que aquesta solució és fruit dels acords assolits a la mesa de treball de l’institut de secundària a Sant Pol, que es va constituir l’any passat a instàncies de l’AMPA del CEIP Sant Pau. Des de l’Ajuntament asseguren que han treballat per trobar un sòl adient, que mereixés l’aprovació per part dels responsables del Departament d’Educació, per instal·lar-hi els mòduls prefabricats necessaris per iniciar aquests estudis al municipi. De totes maneres, es tracta d’una solució provisional, a l’espera de l’institut definitiu, que està previst que ens construeixi en un futur a la zona d’equipaments ubicada entre la deixalleria i l’escola Sant Pau.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris