divendres, 23 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Les Constel·lacions Individuals

Imatge: Bert Hellinger

Bert Hellinger | Foto: Viquipèdia

Les Constel·lacions Individuals parteixen de la teoria de Bert Hellinger sobre com funcionen els sistemes de relacions i les dinàmiques en els que hi ha implicacions e identificacions. Poden ajudar a clarificar i solucionar situacions conflictives o dificultats tant en el context familiar, laboral, empresarial o relacional. És una tècnica projectiva que ajuda a escenificar successos emocionals, reformular conflictes, preocupacions o aspectes estressants de la nostra vida, que necessiten ser assimilats i processats.

Les Constel·lacions Individuals ajuden a que es manifestin les parts conflictives que hi ha en el nostre sistema fent una presa de consciència de les dinàmiques que generen els conflictes i creant una imatge nova de la situació, la qual generarà solucions per poder estar en benestar, harmonia i que aquesta situació quedi resolta.

Per fer-ho, és habitual que el professional faci servir playmobils, per exemple, que actuen com a representants de la situació i que ajuden a fer una foto del moment actual, a veure els aspectes ocults o que no s’havien considerat i que poden estar afectant a la situació en qüestió. Les Constel·lacions Individuals ajuden a relacionar idees a través d’una semblança imaginària, que permet establir nous significats, veient la situació des d’una nova i diferent perspectiva alliberadora i sanadora. Les figures que s’escollen no actuen per casualitat i representen conceptes, símptomes, significats, conflictes, sensacions, emocions o persones.

Les Constel·lacions Individuals ajuden a empatitzar amb els altres, ja que, veure la situació des d’una situació externa, sense càrrega emocional, ajuda a entendre la posició dels altres. Cada un de nosaltres generem la realitat basant-nos en els nostre caràcter, identitat, valors, creences… que són els que ens fan donar un significat a l’experiència que vivim i que funcionen com a construccions que hem creat. Aquestes construccions, a vegades, ens poden limitar i ens impossibiliten d’aconseguir el que volem, així com de tenir un estat de benestar. Les Constel·lacions Individuals ens ajuden a desbloquejar aquestes limitacions.

Hi ha persones que se sentirien incòmodes en fer una sessió de constel·lació amb persones que no coneixen, ja sigui per la seva forma de ser o pel problema que es planteja; per la qual cosa, la constel·lació individual dóna tranquil·litat i seguretat a aquest tipus de persones.

Mercedes Ullod | Psicòloga Integral

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per