dimecres, 21 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’Índia, als Special Olympics catalans

Foto: Ramon Serrano

Foto: Ramon Serrano | FVF

L’Índia ha seleccionat tres esportistes de la Fundació Vicente Ferrer (FVF) perquè integrin l’equip que participarà als Special Olympics de Barcelona 2014, que se celebrarà del 30 d’octubre al 2 de novembre a Calella. Concretament, es tracta de tres nois d’Anantapur d’entre 14 i 16 anys que competiran en bàdminton. Dos d’ells, Boya Chandrasekhar i Nallabotula Balakrishna, ja van participar als Special Olympics d’Austràlia el passat mes de desembre i van aconseguir sengles medalles. Pasupuleti Naresh, en canvi, és la primera vegada que participa en una competició internacional.

Segons Moncho Ferrer, director de Programes de la Fundació Vicente Ferrer, aquest projecte esportiu que l’organització va posar en marxa fa quatre anys “està aconseguint excel·lents resultats”. Ferrer ha explicat que aquesta iniciativa ha aconseguit, entre altres objectius, “fomentar l’autoestima i les habilitats socials entre els participants, així com inculcar un esperit de superació que els motiva a seguir esforçant cada dia”.

Foto: Ramon Serrano | FVF

Foto: Ramon Serrano | FVF

Fonts de la FVD recorden que al juliol de 2010 es va començar a implementar un programa d’educació física en tots els centres de persones amb discapacitat. El projecte pretén afavorir el desenvolupament físic, psíquic, emocional i social entre els joves amb l’objectiu de facilitar la seva integració i el seu reconeixement social a través de l’esport per evitar que la societat estigmatitzi i discrimini el col·lectiu de persones amb discapacitat. La Fundació Vicente Ferrer els proporciona allotjament, entrenament, educació i formació professional per fomentar la seva autonomia. A més, els seus entrenadors els motiven perquè competeixin en diferents nivells tant estatal d’Andhra Pradesh com nacional, on es conforma la selecció de l’Índia que participarà als Special Olympics.

De fet, la Fundació Vicente Ferrer s’està convertint en un dels centres esportius per a persones amb discapacitat més importants del país. Dels 34 atletes que té l’organització dins d’aquest projecte, 14 han estat seleccionats per als Special Olympics de Los Angeles que se celebraran entre juny i juliol de 2015.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per