dilluns, 03 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

‘Mañana es Halloween’, d’Israel Moreno

Portada del llibre

Portada del llibre

Què millor en aquests dies, on la nit entra quan encara no ens ha escalfat el sol, que recolzar la foscor amb bons relats i llibres de por?

D’això és del que parlarem avui. En concret, de la primera novel·la d’Israel Moreno, Mañana es Halloween. Amb la certesa i convicció d’una propera continuació titulada Hoy es Halloween, aquest escriptor, professor i guionista ens atrapa amb una trama que aproparà al lector records de les pàgines de grans mestres del terror com Edgar Allan Poe o Stephen King.

No ens trobarem amb un Dupin que ens porti de la mà cap a terrenys foscos només possibles per a una ment com la de Poe. Però ens endinsarem a un seguit d’històries aparentment independents però que, a mesura que avança l’obra, ens adonem què les uneix i sobretot gaudim del com les uneix Israel Moreno.

Capaç d’adaptar el discurs en primera persona al personatge que es tracti segons el capítol i d’haver disposat un perfecte ham al final de cada relat amb la segura intenció de deixar al lector ansiós per saber més del personatge, aquest escriptor novell ens ofereix una història de terror ambientada al poble de Naime que pot ser llegida d’un cop una plujosa tarda de fred i silenci.

Dignes de menció són les elaborades i tan impressionistes descripcions que l’autor porta a terme sobre el fred i eternament nocturn poble, el que recorda a grans mestres de la descripció com James Joyce o el nostre José Martínez Ruiz, ‘Azorín’.

En definitiva, una obra que com hem comentat pot llegir-se d’un cop, que va néixer en un principi com a guió per a un curtmetratge, a la que pot divisar-se cert aire de por en alguns passatges, amb grans i profundes dosis d’esoterisme a les reflexiones de certs personatges.

Mañana es Halloween pot ser la llavor imperfecta que faci brotar una extensa carrera literària per ara novell, o no; això només ho sap el temps.

Víctor González | @libresdelectura

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris