dimarts, 04 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró vol internacionalitzar la Nau Gaudí

Foto: Sergio Ruiz

Foto: Sergio Ruiz

L’alcalde de Mataró, Joan Mora, s’ha posat com a fita que la Nau Gaudí, el km 0, sigui coneguda a nivell internacional i “es pugui incorporar a tot el circuit turístic format per les obres de Gaudí que visiten milers de persones”. Aquest emblemàtic edifici mataroní, construït fa 130 anys per l’arquitecte Antoni Gaudí, va acollir dimarts passat la constitució i primera reunió del Consell per al foment i la difusió de l’obra gaudiniana.

Entre les tasques que té encomanades, el Consell estudiarà la constitució d’una xarxa dels diversos edificis creats per Gaudí a Catalunya, facilitant-ne l’estudi, la possibilitat de visitar-los i el foment de la recerca sobre l’obra de l’arquitecte català. També, aquesta iniciativa vetllarà per tal que continuï sent un patrimoni referent d’un estil arquitectònic “únic i singular”. Els orígens d’aquest òrgan estan en la Declaració de Mataró, un acord signat el 23 de novembre de 2013 per part de propietaris de les principals obres d’Antoni Gaudí i diversos representants d’entitats i institucions que treballen per preservar la seva obra.

Entre altres propostes, la reunió ha servit per impulsar la Nau Gaudí com a Km 0 i també per posar fil a l’agulla a la creació d’un portal web de síntesi de tot el món gaudinià. En aquest sentit es va expressar el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, qui va presidir l’acte. L’objectiu del nou portal serà “compilar tots els processos de reforma que s’han fet i posar-los a disposició d’aquells que ho vulguin, millorar la manera d’exposar Gaudí i treballar en la projecció internacional del llegat Gaudí”. Mascarell va avançar també que la segona reunió es farà de nou a la Nau Gaudí de Mataró cap al mes d’octubre, una trobada que servirà per posar en comú la feina feta fins llavors.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris