diumenge, 18 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Matins assolellats i tardes amb ruixats

.

.

Comencem el darrer cap de setmana de maig i per tant el darrer cap de setmana de primavera meteorològica. I en aquest cas toca parlar d’inestabilitat, amb matins assolellats i tardes més insegures amb ruixats i tronades.

Però primer aquest divendres toca un matí de núvols i gotellades. Des de les 7-8 del matí ruixats que han escombrat la meitat oest de Catalunya han arribat a la comarca. Aquests ruixats han d’anar marxant mar endins tot i que hem d’estar a l’espera de nous ruixats. Concretament aquest divendres per la tarda les tronades tornaran a sovintejar per moltes comarques del nord-est de Catalunya i de cara al vespre novament podrien arribar a la comarca. Això si, la intensitat i extensió d’aquests ruixats no tindrà res a veure amb la situació viscuda dimecres on els registres de precipitacions van superar en alguns casos els 50 litres per metre quadrat i les rieres van baixar amb força a gran part de la comarca. En conjunt aquest vespre serien gotellades, algun ruixat puntualment moderat i com a molt alguna tronada llunyana.

.

.

De cara a dissabte, el matí es presentarà força assolellat amb alguns núvols alts i de cara a darreres hores del matí el creixement de nuvolades tornarà a ser destacable arreu de la comarca. Els ruixats novament podrien sovintejar per la meitat nord-est de Catalunya al llarg de la tarda i novament la comarca a darreres hores de la tarda podria tornar a rebre alguna d’aquestes precipitacions. On més provable seria cap a punt de l’interior de la comarca. Els vents aniran variant al llarg del dia, fent-se més marítims de cara a la tarda, fet que produirà la formació d’aquests ruixats esmentats anteriorment. Pel que fa a la mar, l’onatge es mourà entorn al mig metre d’alçada, amb marejol, maror i lleugera mar del quadrant nord.

.

.

El primer dia de juny, diumenge, es presentarà més estable que dissabte, novament amb matins estables però ràpidament creixerien els núvols cap a la serralada litoral i prelitoral. A primera hora de la tarda podria arribar a descarregar alguna gotellada cap al centre del Maresme i cap a mitja tarda la possibilitat de ruixats s’esvairia quedant sempre alguns intervals de núvols que podrien afectar qualsevol punt de la comarca. Les temperatures no variaran gaire en tot el cap de setmana, amb fresca als matins, bona temperatura quan faci sol i en moments de ruixats refrescada. Els vents al llarg del dia es presentaran novament força variables i és que la Tramuntana que entrarà cap al nord de Catalunya farà que, com ja és habitual a la comarca, no tinguem cap vent dominant.

En propers dies, sembla que aquesta serà la tònica dominant, amb ruixats de tarda i temperatures sense grans canvis.

Text: Marc Rusiñol

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per