dissabte, 21 de setembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Modernitzen la il·luminació de la Parròquia

Basílica de Santa Maria de Mataró | Foto: Viquipèdia

Basílica de Santa Maria | Foto: Viquipèdia

La Parròquia de Santa Maria de Mataró ha obtingut una aportació de 64.000 euros per renovar l’enllumenat de l’església amb l’objectiu de ressaltar el valor històric i artístic del temple. Aquesta aportació, concedida per la Fundació Endesa, és fruit d’un acord signat el 2012 amb la Conferència Episcopal Espanyola.

Segons informen fonts de la companyia elèctrica, la finalitat del conveni és renovar l’estructura elèctrica d’aquest temple i substituir els llums per uns d’altres de baix consum per aconseguir una il·luminació eficient.

També, amb aquesta actuació s’adaptaran les instal·lacions elèctriques a les noves necessitats del temple en termes de seguretat i augment de potència. Així, la construcció arquitectònica es veurà dotada d’un sistema elèctric modern que contempli tant la il·luminació per a celebracions religioses com il·luminació artística interior i exterior.

La Parròquia de Santa Maria de Mataró, obra de l’arquitecte milanès Ercole Turelli, data del segle XVII, i és un dels exponents del Barroc català millor conservats. Està declarada Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per