dilluns, 03 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mor Peret, el pare de la rumba catalana

Foto: peret.es

Foto: peret.es

El popular cantant, guitarrista i compositor mataroní Pere Pubill i Calaf – Peret – ha mort aquest dimecres víctima d’un càncer de pulmó. Durant el matí diversos rumors indicaven que el cantant havia mort, tot i que poc després la família ho desmentia. Finalment, cap a les dues del migdia, el portaveu oficial de la família ha confirmat la defunció de l’artista a l’hospital Quirón de Barcelona, als 79 anys d’edat.

Comunicat oficial | Font: peret.es

Comunicat oficial | Font: peret.es

El passat mes de juliol, el pare de la rumba catalana anunciava a través d’un comunicat que els seus metges li havien diagnosticat un càncer. La malaltia el va sorprendre mentre estava ultimant el llançament del seu primer disc cantat íntegrament en català, i també mentre acabava de donar forma a l’enregistrament d’un nou àlbum en castellà.

Sempre vinculat a la seva ciutat d’origen, Peret va rebre l’any 2011 el títol de Fill Predilecte de la Ciutat a iniciativa d’una dotzena d’entitats de la capital del Maresme. Era la primera vegada que Mataró concedia aquesta distinció a un fill de la ciutat.

La desaparició de Peret ha estat també confirmada a través del web oficial de l’artista, on l’han destacat com una de les figures més emblemàtiques de la nostra música, estimat pel seu públic i amb èxits populars que travessen dècades i es compten per desenes”. La nota conclou que ,”Peret ha mort, però la seva música perdurarà”. El Saló de Cent de l’Ajuntament Barcelona acollirà aquest dijous 28 d’agost, d’11 del matí fins a les 21.30 h, la Capella ardent de l’artista català.

2 comentaris per a “Mor Peret, el pare de la rumba catalana”

  1. […] patia. Peret va morir a l’hospital Quirón de Barcelona, als 79 anys d’edat. Segons recordava el diari electrònic Maresme, el popular intèrpret va anunciar el passat mes de juliol que li havien diagnosticat la malaltia. […]

  2. […] patia. Peret va morir a l’hospital Quirón de Barcelona, als 79 anys d’edat. Segons recordava el diari electrònic Maresme, el popular intèrpret va anunciar el passat mes de juliol que li havien diagnosticat la malaltia. […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris