dimarts, 12 de novembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

No enderrocaran l’institut de Teià

Institut Turó d'en Baldiri | Foto: Aj. Teià

Institut Turó d’en Baldiri | Foto: Aj. Teià

La comunitat de propietaris de la Urbanització Parc Sant Berger va entrar el setembre de 2013 diverses al·legacions contra la resolució de la Comissió Territorial d’Urbanisme demanant “procedir a la demolició” de l’institut de Teià. Ara, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya acaba de dictar sentència estimant que aquesta petició “resulta improcedent ja que aquesta perspectiva no es troba en l’àmbit del fet jutjat en aquest procés”. L’enderrocament d’aquest equipament hauria deixat els joves d’entre 12 i 16 anys de Teià sense centre d’ensenyament obligatori al seu municipi.

Per la seva banda, fonts del consistori teianenc han recordat que la denúncia interposada per la comunitat de la zona va acabar amb una sentència del Tribunal Suprem en la qual s’instava al propietari de l’institut Turó d’en Baldiri – la Generalitat de Catalunya – a reparar les errades administratives detectades en el procés d’aprovació urbanística. També, la Generalitat es va veure obligada a ampliar l’estudi d’avaluació ambiental, havent-hi de dur a terme algunes obres complementàries de canalització.

Segons l’Ajuntament de Teià, la construcció de l’institut va complir en el seu moment tots els paràmetres legals requerits, inclosa l’aprovació del Pla Especial Urbanístic per la Comissió Territorial d’Urbanisme, i el vist-i-plau de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) pel que fa l’estudi d’avaluació ambiental elaborat pel consistori. Malgrat tot, arran de la denúncia interposada per la comunitat de veïns de Sant Berger, el Tribunal Suprem va acabar dictant una sentència que, de retruc, va suposar una inversió econòmica d’uns 100.000 euros per part de l’Ajuntament que, a més, ha hagut de canviar la nomenclatura formal de l’equipament, i que també haurà de realitzar obres de canalització complementàries. Tot i el resultat d’aquella sentència, la comunitat de propietaris de Sant Berger va entrar al·legacions demanant directament “procedir a la demolició” de l’institut de Teià.

Ara, el Tribunal Suprem dóna resposta a aquesta petició del veïns, estimant que es considera improcedent i, fins i tot, “resulta il·lusori insistir en una execució com la que es pretén” ja que, segons la sentència del tribunal, l’objecte que es porta a judici no té cap relació amb l’enderrocament de l’institut. Actualment, el consistori té enllestit el nou Pla Especial Urbanístic, amb l’estudi d’avaluació ambiental corresponent, i està a punt per passar les aprovacions oportunes per poder executar finalment les esmentades obres de canalització de la zona.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per