dimarts, 20 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Òmnium 2014 per a Manuel Cuyàs

Manuel Cuyàs | Foto:

Manuel Cuyàs | Foto: @ManuelCuyas

Òmnium Mataró-Maresme ha decidit atorgar la Distinció Òmnium 2014 al periodista mataroní Manuel Cuyàs i Gibert (Mataró, 1952). Des de fa anys, l’entitat atorga anualment aquesta distinció a una persona o entitat que hagi contribuït significativament a la defensa de la llengua, la cultura o del país.

Segons fonts de l’entitat mataronina, Manuel Cuyàs ha projectat des dels seus inicis professionals Mataró i la seva gent, “una bona mostra de la defensa de la cultura i la llengua del nostre país”, subratllen. A més, amb la seva feina de periodista, però també com a directiu d’El Punt primer i del Punt Avui, Cuyàs ha ajudat posteriorment a consolidar la premsa diària en català.

La distinció Òmnium Mataró 2014 es lliurarà el dimecres dia 9 de juliol. Durant l’acte, hi haurà actuacions musicals i s’aprofitarà per acomiadar la temporada 2013-2014 de l’entitat.

Cartell de l'acte

Cartell de l’acte

Manuel Cuyàs ha publicat enguany ‘El nét del pirata’ (Proa), llibre de memòries en el qual evoca la història de la seva família i el món que l’ha envoltat. Llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona, Manuel Cuyàs va ser cofundador del setmanari El Maresme i el 1987 va començar a col·laborar com a articulista d’opinió a El Punt Avui. Després de ser director editorial d’El Punt del Maresme i de ser director de l’edició Catalunya d’El Punt, Manuel Cuyàs va col·laborar amb el president Jordi Pujol a escriure els tres volums de les seves memòries. Ha escrit diversos llibres sobre Mataró i el Maresme i actualment escriu un article diari a El Punt Avui. Participa també en tertúlies a RAC1, Catalunya Ràdio, TV3, 8TV i TVE.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris