dimarts, 20 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Premi per l’UCI de l’Hospital de Mataró

UCI Hospital Mataró | Foto:

UCI Hospital Mataró | Foto: CSdM

Cap del centenar de pacients ingressats a l’UCI de l’Hospital de Mataró durant els mesos d’abril, maig i juny de l’any passat va patir ni pneumònies relacionades amb la ventilació mecànica, ni infeccions urinàries associades a sonda urinària, ni bacterièmies primàries i associades a catèter. Aquests indicadors han estat mesurats al registre Envin, una iniciativa del subgrup d’infeccions de la Semicyuc que al seu torn traspassa aquestes dades al registre Helics de la Comissió Europea.

A Espanya, aquests percentatges eren del 5,9% en el cas de la pneumònia, el 3,6% en el cas de les infeccions urinàries i l’1,6% pel que fa a les bacterièmies. Mentre que a nivell estatal 8 de cada 100 pacients de les 170 UCI que participen a l’estudi van patir algun altre tipus d’infecció, una proporció que a l’Hospital de Mataró era del 4%.

Fonts del Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) han explicat que aquest bons resultats de l’Hospital mataroní han estat possibles gràcies a mesures com les cures que el personal d’infermeria realitzen als pacients com, per exemple, les neteges bucals, que es realitzen tres cops al dia, o l’aspiració de secrecions dels pulmons.

Per altra banda, el subgrup d’infeccions ha iniciat programes com la bacterièmia zero i la pneumònia zero, destinats a disminuir aquest tipus d’infeccions en l’àmbit de l’UCI. Recentment ha iniciat el programa resistència zero, que té com a finalitat aconseguir que els gèrmens de l’UCI siguin més vulnerables als antibiòtics.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris