dilluns, 18 de novembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Ruixats, tempestes i mig miler de llamps

Arenys de Mar

Arenys de Mar

Ruixats i tempestes fortes les que ens van afectar ahir, especialment entre Mataró fins l’Alt Maresme. En total 579 llamps enregistrats dins la comarca, 129 dels quals van tocar terra. Els ruixats més destacables els vam patir cap a mig dia amb un seguit de tempestes acompanyades de potent aparell elèctric i alguns cops de vents forts. Les rieres de la comarca van baixar ben plenes i arrossegant gran quantitat de sorra com ja és habitual fet que va comportar alguns problemes en els llocs inundables habituals.

 

Caldetes

Caldetes

Pel que fa als registres, destaquen els 72.2mm a Arenys de Munt, 52mm a Canet de Mar, 46mm a Arenys de Mar, 45mm a Caldes d’Estrac, , 40mm a Sant Vicenç de Montalt, 36mm a Calella, 23mm a Alella, 20mm a Premià de Mar i entre 20-30mm a Mataró.

Desembocadura de la Riera (Caldetes)

Desembocadura de la Riera (Caldetes)

Bombers han hagut de fer alguna sortida cap a punts d’Arenys de Munt, i s’han produït alguns problemes de talls elèctrics, pèrdua de cobertura, senyal de telèfon i de televisió. Tot plegat ja ha estat solucionat.

Llamps enregistrats | Font: Servei Meteorològic Catalunya

Llamps enregistrats | Font: Servei Meteorològic Catalunya

Ara cal esperar nous ruixats no tant importants que podrien descarregar al llarg del dia fins a mitja tarda aproximadament.

Imatge radar | Font: SMC

Imatge radar | Font: SMC

En propers dies s’imposarà la estabilitat fins al cap de setmana amb unes temperatures que lentament aniran remuntant després d’aquesta considerable davallada que s’ha produït després del pas d’aquestes tempestes. Pel que fa a l’estat de les platges, tot i que el dia no convida a anar-hi, cal destacar la presència de banderes vermelles i grogues cap a l’extrem sud i nord de la comarca, en canvi a la zona central s’imposen les banderes verdes tot i que la qualitat de l’aigua és força precària amb l’aigua molt tèrbola a causa dels sediments arrossegats per les rieres. Per poder fer un seguiment de la situació i resum de tot plegat, poden anar aportant les seves dades als comentaris de la noticia.

Text i fotos: Marc Rusiñol

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per