dimarts, 20 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Un sistema actual i viu

Foto: Arxiu

Foto: Arxiu

El Dr. Bach va dissenyar el seu sistema amb la idea de que fos molt senzill d’utilitzar. Ell deia “si tinc gana tallaré un enciam i si tinc por em prendre mimulus”, que és la Flor  que equilibra la por. Per facilitar la comprensió, va deixar les seves descripcions escrites d’una  manera senzilla i esquemàtica.

Com que va morir al cap de molt poc de concloure el seu treball, la teràpia va quedar reduïda al seu cercle de col·laboradors. Va ser a partir del 1985 que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana  aquest sistema com a apte i compatible amb la medicina general i amb altres teràpies, que va sorgir amb més força.

Moltes persones interessades van començar a posar en pràctica els estudis del Dr. Bach i a revisar-ne els continguts. Molts terapeutes asseguren que tot i que la base de Bach és inamovible, el potencial de les Flors té moltes més possibilitats. Segurament Bach, si hagués viscut més anys, hagués anat revisant els seus estudis.
Així és que la continuïtat del seu llegat ha quedat en mans dels seus continuadors, que seguint les indicacions de Bach, han anat ampliant el ventall de possibilitats terapèutiques les Flors. A més hem de tenir en compte que hi ha malalties eradicades i d’altres de noves, per tant és necessari a la recerca per anar actualitzant el sistema.

El que  cal tenir en compte és que la Teràpia Floral del Dr. Bach és una teràpia actual i viva, recolzada per un ventall de terapeutes de gran prestigi que treballen, estudien i comparteixen els seus coneixements i les seves investigacions. Disposem de molta bibliografia per les persones interessades i veurem com darrera de les concretes descripcions  del Dr. Bach hi ha un gran potencial que s’està descobrint per solucionar problemes molt actuals de manera senzilla i natural.

Els problemes del dia a dia de vegades ens poden desestabilitzar. Ens costa viure el present, estem pendents del que ens ha passat i de la projecció del futur i això ens provoca malestar, neguit, angoixa, pors i malalties. Volem controlar-ho tot, ens esforcem per ser acceptats i volem seguretat.

Però la realitat és diferent. Hi ha coses que no es poden canviar, s’han d’acceptar i a partir d’aquí amb claredat i integritat, intentar valorar quina cosa depèn de nosaltres i podem millorar per reconduir la nostra vida.

Les Flors del Dr. Bach ens ajuden a millorar el nostre estat d’ànim, ajuden a situar-nos en el present, a equilibrar els neguits, les angoixes,  les pors i les malalties. Ens ajuden a veure la realitat i acceptar-la. Ens donen força, coneixement, energia  i ànim per clarificar-nos  i capacitat per resoldre els problemes.

Carme Beltran Boix | Terapeuta Floral

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per