dilluns, 03 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Vuit anys

DiariMaresme-1

.

Quasi quinze mil articles. Més de tres mil comentaris. Una línia ascendent de visites, constant. Entrevistes, columnes d’opinió, anàlisis esportives, actualitat política, agenda cultural o el minut a minut de la societat que dóna alè a la comarca. Xifres. Números. Diari Maresme, que ja és molt més que tot això, arriba a vuit anys de vida amb el mateix esperit d’independència que el primer dia.

Independència. Independència i llibertat. Cada dia escoltem als diaris, i a les tertúlies de tot tipus, aquestes dues paraules. Què volem dir quan diem que voler ser independents? Potser que som responsables i resistents. Responsables per a no caure en la homogeneïtzació del nostre entorn. Lliures de cadenes per a que res ens impedeixi, també des de la iniciativa privada, sense gaires recursos, tenir voluntat de servei públic.

.

.

Diari Maresme és, per tant, independent i dependent. Lliure i, alhora, compromès. Depenem de la xarxa de complicitats que s’ha creat durant tot aquest temps. Els col·laboradors, i també les empreses i institucions que ens han recolzat, són la columna vertebral d’aquest projecte. I el compromís amb la proximitat. No podem mirar el món sense mirar, abans, totes les nostres perifèries.

El periodisme és, per a nosaltres, una forma de filosofia pràctica. Preguntar-nos cada dia, en cada matís, qui érem, què volem ser, i cap a on anem. Si el rigor és imprescindible en un diari com aquest, també ho és el diàleg, la participació i la idea d’un món en comú.

Albert Lladó | Foto:  Meritxell Gutiérrez

Albert Lladó | Foto: Meritxell Gutiérrez

La pensadora Marina Garcés ens recorda que comprometre’t vol dir inventar una resposta que no tens, i que no et deixarà igual. No és suficient dir que estem d’acord o en contra. M’agrada o no m’agrada. Cal anar més enllà. No témer la dissecció de la informació per a que no sigui propaganda. Sacsejar les estadístiques i les dades generals, aíxí, per apropar-les a les realitats més íntimes.

En això estem. Fent-ho, a més, de manera sostenible. Sense crits ni parafernàlies. Si és possible, no ho dubteu, és gràcies a vosaltres.

Albert Lladó és periodista i editor de Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris