diumenge, 02 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

27-S: Junts pel Sí guanya amb 62 escons

Font: Gencat

Font: Gencat

Amb l’escrutini molt proper al 100%, Junts pel Sí hauria obtingut 62 diputats, a sis escons de la majoria absoluta. Sumant els escons de la CUP, que amb un 8,21% dels vots hauria obtingut 10 diputats, les forces independentistes tindrien majoria absoluta al Parlament de Catalunya amb un total de 72 escons. Les dues forces han sumat més d’1.900.000 vots. Per altra banda, Junts pel Sí ha guanyat a totes les demarcacions i la CUP ha triplicat resultats.

Amb 25 diputats, Ciutadans ha confirmat els pronòstics i s’ha situat com a segona força al Parlament amb un 17,90% dels vots. A més per primera vegada, sumant Lleida i Girona, tindrà representació a totes les demarcacions catalanes.

El PSC ha resistit com a tercera força al Parlament amb 16 diputats. Catalunya Sí que es Pot obtindria 11 diputats, bastant per sota de les previsions. El PP, amb 11 diputats, ha perdut prop de la meitat de la seva representació actual, i la CUP es manté com a sisena força. Finalment, Unió quedaria fora del Parlament amb un 2,49% dels vots.

.

.

La participació ha estat molt important (77,46%) i més de quatre milions de persones han exercit el seu dret a vot en aquestes transcendentals eleccions al Parlament de Catalunya.

Dades Maresme

Font: Gencat

Font: Gencat

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris