diumenge, 02 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Adjudiquen les obres de l’escola Angeleta Ferrer

.

Imatge virtual del futur edifici | Aj. Mataró

La Generalitat ha adjudicat a través de l’empresa pública Infraestructuras.cat les obres de reconversió de l’antiga fàbrica Can Fàbregas del paper de Mataró en la nova escola Angeleta Ferrer. Aquesta escola mataronina estava ubicada en un edifici de la plaça de Cuba, però al novembre de 2012 es va haver de desallotjar quan una inspecció municipal va detectar-hi greus problemes estructurals. Des de llavors, el centre, que actualment té una única línia, funciona de manera provisional a les instal·lacions de l’escola Torre Llauder.

Porta de l'escola Torre Llauder | Foto: Aj. Mataró

Escola Torre Llauder | Foto: Arxiu

El projecte de construcció de la nova escola, que comptarà amb dues línies, ha estat adjudicat a l’empresa Copisa per un import total proper als 4,2 milions d’euros. Segons les condicions, les actuacions s’hauran de realitzar en un termini màxim de 14 mesos des de l’acta de replanteig. Si es compleixen les previsions, el nou edifici hauria d’estar en marxa durant el curs 2016-2017.

El nou edifici de l’Escola Angeleta Ferrer ocuparà uns terrenys municipals de 6.775 m2, entre els carrers de Lepant i de Cosme Churruca. La fàbrica de paper Can Fàbregas és un edifici de propietat municipal catalogat pel Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic de Mataró, i compta amb nivell de protecció en relació a façanes, volumetria i estructura general. Precisament, la xemeneia de Ca l’Arenas, uns dels elements protegits de l’antiga fàbrica, s’integrarà dins l’equipament.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris