dilluns, 03 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

‘Algú com tu’, de Xavier Bosch

Portada del llibre

Portada del llibre

Algú com tu, de Xavier Bosch, ha rebut merescudament el Premi Ramon Llull. Després de la trilogia de novel.la policíaca protagonitzada pel detectiu Dani Santana, Bosch canvia de registre completament lliurant-nos una novel.la que vol demostrar la perdurabilitat de l’amor.

En un principi, Algú com tu té tots els components per tal que s’hi desenvolupi una història d’amor: París, un home i una dona que assisteixen sols a un casament d’uns amics comuns, quatre dies de somni viscuts intensament…però Bosch ens ofereix una lectura en què combina salts en el temps, situacions diverses que en principi no tenen res a veure una amb l’altra per acabar confluint, com si d’un trencaclosques es tractés, en un encaix perfecte de tota aquesta història. Crec que això és el que li dóna el punt d’originalitat que la fa diferent d’una novel.la d’amor qualsevol.

La història comença amb un punt d’intriga. La Gina, la filla de la nostra protagonista, troba davant de casa seva en Mark, un gal.lès força més gran que ella que porta a la m una trageta de la Paulina, la mare de la Gina morta de fa temps. Diu a la Gina que busca la Paulina Homs perquè aquesta targeta, amb un telèfon i una direcció i una anotació on deia “Truca’m” en francés, li va caure d’un llibre que va comprar al seu país. En Mark prova durant tres anys de contactar via telèfon amb la Paulina per saber el perquè d’aquella nota però el telèfon està donat de baixa. Només quan vé de vacances a Salou després d’un temps no pot resistir la temptació de passar per Barcelona i anar a la direcció que li indica la targeta per saber què volia la Paulina amb aquest missatge.

Aquest es el pretext que d’entrada ens ofereix Algú com tu, aquest es el punt de partida a partir del qual viurem una historia d’amor gens comuna. Bosch aconsegueix fer-nos emocionar amb el desenvolupament dels fets, aconsegueix fer-nos coneixedors que hi ha amors que apareixen un cop a la vida, que hi ha amors breus però que no per això desapareixen, que hi ha amors que perviuen per sempre més en nosaltres, que res ni ningú els pot esborrar ni els pot fer desaparèixer…

Algú con tu serà, sens dubte, un dels èxits d’aquest Sant Jordi 2015 perquè tracta un tema universal, un tema que ens toca a tots, a grans i a joves…

Mai, després de llegir Algú com tu, podrem oblidar de què és capaç l’ésser humà per amor. Una historia entranyable que ens commourà a tots…Bona lectura!

Marta Rocafort

Fitxa

Títol: ‘Algú com tu’. Premi Ramon Llull
Autor: Xavier Bosch
Editorial: Planeta
PVP: 21.50
Font: Llibreria ‘El Faristol’ de Calella

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris