divendres, 22 de novembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Calella celebra uns emotius Jocs Florals

Foto de grups dels Jocs Florals 2015 | D.M.

Foto de grup dels Jocs Florals 2015 | D.M.

Calella ha celebrat aquest diumenge 22 de març la 33a edició dels Jocs Florals, organitzats un any més pels Amics de la Poesia de Calella. La festa floralesca, que enguany s’ha celebrat a l’església de l’Escola Pia de Calella, ha comptat amb poemes de destacat nivell literari, llegits pels seus propis autors, i amb alguns moments d’emotiu homenatge.

Foto: Diari Maresme

Foto: Diari Maresme

La Flor Natural d’enguany ha estat per al treball ‘La senzillesa de l’amor’, de la poetessa Imma Fuster i Tubella. Amb aquest guardó, la poetessa barcelonina aconsegueix el títol de Mestre en Gai Saber dels Jocs Florals de Calella, un reconeixement que li serà atorgat en la propera edició de la festa. L’Englantina ha estat per al poeta de Ponts (Lleida) Jaume Invernon i Forn amb el seu poema ‘De la Guerra de Successió a la successió de la guerra, en la paraula’. La Viola ha estat per al treball poètic ‘Fe en els febles’ del poeta de Sant Vicenç dels Horts Jordi Boladeras i Sancho.

.

Montserrat Butxaca | D.M.

Per altra banda, el premi ‘Maria Cardona’ ha estat per a la poetessa Eva Moreno i Bosch, de Molins de Rei, amb el seu poema ‘Versos als llençols’. El premi ‘Francesc Castell’, enguany dedicat al millor treball que enalteixi la Sardana, ha estat per al poeta Lleonard del Rio i Campmajó d’Igualada. El premi juvenil ‘La Llopa’ se l’ha endut la jove poetessa de 18 anys Laura Garcia i Rodríguez amb el seu treball ‘Soc més vers que mai’. El premi ‘Francesc Grau’ ha estat atorgat a la calellenca Jordina Farré i Balasch amb la seva prosa poètica ‘Temps al temps’. Per últim, el premi ‘Germanes Saula Palomer’ ha estat per a la jove autora de 20 anys Laura Solé i Aymamí amb la seva prosa poètica ‘El límit d’un espill’. També, durant aquesta edició dels Jocs Florals de Calella, la poetessa de Puig-Reig Montserrat Butxaca i Fernández ha rebut el pergamí del títol de Mestre en Gai Saber dels jocs calellencs en haver assolit durant les diverses edicions anteriors els seus tres premis ordinaris.

Lectura del text de Jordi Amat i Teixidó

Lectura del text de Jordi Amat i Teixidó

Un dels moments més emotius ha arribat quan els Amics de la Poesia han dedicat un record a l’historiador i escriptor calellenc Jordi Amat i Teixidó (1959-2014), recentment desaparegut. Aquesta recordança ha comptat amb la lectura de la prosa ‘El rellotge’, un text inèdit de Jordi Amat, a càrrec de la rapsode Marta Juanhuix.

Interpretació d'Agulla d'Imant'

Interpretació d’Agulla d’Imant’

Finalment, després de la lectura de la poetessa Montserrat Altarriba i Vilarasau com a Mantenidor d’enguany, la festa floralesca ha homenatjat l’Agrupació Sardanista de Calella amb motiu del 65è aniversari d’aquesta entitat. Durant l’homenatge s’ha fet ofrena de la partitura de la peça ‘Agulla d’Imant’ (Vídeo), de Jordi Texidó i Mata, una sardana arranjada pel calellenc Jordi Feliu i que ha estat interpretada per la tenora solista de Jordi Paulí i el teclat de Núria Grima. L’acte ha finalitzat amb el discurs de cloenda de l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini.

1 comentari per a “Calella celebra uns emotius Jocs Florals”

  1. […] Anar↑ «‘Diari Maresme’: Calella celebra uns emotius Jocs Florals». […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per