diumenge, 17 de novembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Certificats per a premiar als ex-fumadors

Foto:

Lliurament d’un dels certificats | Foto: CSMS

La Corporació de Salut del Maresme i La Selva (CSMS), a través de la consulta de tabac del CAP Malgrat-Palafolls, ha decidit premiar els pacients que porten un any sense fumar atorgant-los un certificat de reconeixement emès pels professionals de la consulta.

El CAP Malgrat-Palafolls va ser pioner en la creació d’un perfil a la xarxa social Facebook, sota el nom Tabac CSMS. Aquesta iniciativa ajuda a les persones que s’hi adhereixen a deixar de fumar. A la consulta personalitzada es crea un perfil del pacient que vol deixar de fumar.  També s’analitzen les patologies que pateix i es fa una proposta de tractament, pegats de nicotina o pastilles per deixar de fumar, entre d’altres tractaments. Des de la Corporació, es va afegint informació d’interès al mur del perfil i, a nivell de missatges privats i personalitzats, es responen consultes o problemàtiques individuals. Curiosament, a banda de persones físiques, hi ha adherides associacions culturals, esportives i, fins i tot, algun institut.

Segons les dades facilitades per la Corporació, més de 430 persones han passat per la consulta, de les quals un 30% ja es consideren ex fumadores i un 60% en període d’abstinència.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per