diumenge, 02 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Coaching nutricional a Calella

Imatges: labonaeducacio.cat

Imatges: labonaeducacio.cat

Ben aviat, el proper mes de gener de 2016, Calella acollirà el primer taller de coaching nutricional amb dieta personalitzada que es fa a la nostra comarca: una iniciativa molt lloable degudes les darreres dades que afecten a l’obesitat de la població catalana i que sovint deriven en malalties com la diabetis o la hipertensió arterial. Un taller imprescindible després dels excessos que acostumem a cometre durant les festes nadalenques.

El coaching nutricional s’emmarca en l’anomenat “nou paradigma de la salut”. En aquesta nova manera d’entendre la relació metge-pacient, el coachee (pacient) assumeix un paper actiu i responsable i deixar de ser només aquell que rep un tractament dictat pel professional mèdic per passar a convertir-se en el principal responsable i protagonista de la seva salut. D’altra banda el professional de la salut (sigui un metge o un coach) ja no només informa o aconsella sinó que també motiva i ajuda a encaixar els consells en el dia a dia del pacient acompanyant-lo en el progrés: en els èxits, en els dubtes i en els aprenentatges.

.

.

Així, el coaching nutricional consisteix en un procés conversacional on el pacient/coachee parla amb ell mateix i aprèn a escoltar-se sempre guiat de ben a prop pel seu coach. Només així es poden identificar i vèncer els obstacles que molt sovint fan que abandonem una dieta, que no siguem constants o que ens costi mantenir una bona relació amb el menjar. Les emocions (l’ansietat, angoixa, la depressió) afecten la nostra relació amb el que mengem i, en aquest procés, el coach ens ajudarà a entendre millor allò que estem vivint per a poder-ho superar amb èxit.

Imatge: La Marató de TV3 (2015)

Imatge: La Marató de TV3 (2015)

En l’entorn d’una relació coach-coachee (professional-pacient) s’adopta l’actitud i la determinació necessària per aconseguir fer un canvi en l’alimentació però també en l’estil de vida i en la pròpia persona. És a dir, s’assoleixen canvis que van més enllà de la manera que el coachee s’alimenta i en la relació que s’estableix amb el menjar: es produeixen canvis vitals i profunds.

La Mataró de tv3 centra enguany els seus esforços en la diabetis i Calella, com la resta de poblacions del Maresme, hi participa activament; però..i la resta de l’any? Quan arribi el dia 1 és molt possible que fem nous propòsits i ens marquem nous objectius, si de veritat tenim necessitat i voluntat de canvi deixem-nos de dietes d’impacte i tractaments superficials i pensem seriosament en fer canvis interns, vitals, profunds i duradors. El professional del coaching ens hi ajudarà.

David Domínguez | Coach de laboaneducacio.cat

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris