dimarts, 20 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Com triomfar a la selectivitat

.

.

S’acosta la data.

Els dies previs a les PAU (Proves d’Accés a la Universitat) requereixen una bona planificació, uns bons hàbits d’estudi i la capacitat de seguir una rutina diària. Segur que els estudiants en sou molt conscients de tot això; però també hauríeu de saber que la majoria de dificultats no vénen per la falta d’estudi sinó per la falta d’estratègies per a relaxar-se i de la manca d’eines per manejar l’estrès i les intenses emocions que viureu abans, durant i després de la realització de la proves.

Permeteu-me que des del coaching i des de la meva dilatada experiència com a docent, tutor i cap d’estudis, us proposi algunes reflexions.

.

.

1. La selectivitat no és difícil. Cada any la supera un 96% de l’alumnat. Tu també l’aprovaràs! Tan mateix aquesta dada l’aprofiten moltes escoles per aconseguir nous “clients” mentre amaguen la dada important: quants dels alumnes tenen prou nota per optar en primer lloc als estudis que els interessen?. Aquest ha de ser el teu objectiu: estudiar allò que t’agrada.

2. Planifica el temps d’estudi però també  el temps de descans. Una planificació es fa de manera retroactiva, partint del darrer dia (el dia abans de la prova) i acabant per la feina a fer avui. Cal incloure-hi les hores de descans, la bona alimentació (no abusis del cafè) i no oblidar la pràctica de l’esport. L’esport fa que el teu cervell s’oxigeni i segregui hormones que et permetran millorar la concentració i el rendiment quan estiguis estudiant. El pla de treball ha de ser equilibrat, realista i personal. És teu, és per a tu.

.

.

3. Més mapes mentals i menys resums. El fet d’afrontar molts exàmens en pocs dies fa que tendeixis a “empollar” de memòria…però, i si et quedes en blanc? Aprèn a fer mapes mentals, d’aquesta manera treballaràs amb els dos hemisferis del cervell i això activarà les intel·ligències múltiples. És qüestió de neurociència.

4. I quan arribi el dia…respira fons, llegeix els enunciats amb atenció, no et precipitis al contestar, construeix una resposta neta, clara i ordenada, repassa l’ortografia abans d’entregar el full i, sobretot, disfruta: t’has esforçat molt per arribar fins aquí. És el teu dia i tot anirà bé.

David Domínguez | Coach de labonaeducacio.cat

Fotos: Gencat | sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per