dilluns, 03 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Cuidar les relacions a la feina

.

.

Tot i saber fer molt bé una tasca o disposar dels sistemes i dels procediments per a realitzar-la, si les relacions entre els professionals que formen un equip està deteriorada ni els sistemes, ni els procediments, ni els resultats van endavant: si les relacions entre els membres d’un equip fallen, falla tot.

Sense una bona relació, ni els treballadors ni els clients es senten vinculats amb l’empresa i per aquest motiu ni els treballadors fan aportacions significatives, ni els clients generen la confiança necessària. Al no reconèixer la seva capacitat d’aportar valor en els productes i en els serveix, poc a poc, aconseguim que l’empresa tampoc sigui reconeguda en el mercat.

.

.

Per capgirar aquesta situació i per millorar la qualitat relacional dels equips i les empres, molts directius i càrrecs de responsabilitat demanen l’acompanyament d’un coach.

El coaching d’equips ajuda als professionals a identificar i actuar des de les seves fortaleses per establir vincles professionals transparents que permetin contrastar el que esperem els uns dels altres per tal de poder ajudar les expectatives mútues amb els clients i els companys de feina.

Què aportarà un coach a l’equip de treball?

Primerament augmentarà la comprensió que els professionals tenen sobre com es relacionen entre ells i amb els clients per tal de ser conscients de si aquestes relacions són una ajuda o un bloqueig per als seus objectius.

.

.

Seguidament col·laborarà en l’establiment objectius que permetin un bon clima de treball i facilitarà processos de millora per a crear, enfortir o restablir vincles sòlids que portin a assolir resultats i beneficis de manera sostenible.

Construir relacions poderoses és el primer pas per evitar els bloquejos en les relacions professionals, consolidar els vincles interns i externs i reduir costos organitzatius.

Avui més que mai, l’autèntic capital d’una empresa no són els seus treballadors sinó les relacions que s’estableixen entre ells i entre els seus clients o usuaris.

David Domínguez | Coach de labonaeducacio.cat

Imatges: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris