dilluns, 18 de novembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Delimiten l’entorn de protecció del Castell

Castell de Palafolls | Foto: Aj.

Castell de Palafolls | Foto: Aj.

El Govern ha aprovat delimitar l’entorn de protecció del Castell de Palafolls. En aquesta protecció s’ha inclòs el subsòl del monument. Segons informen fonts de la Generalitat, la mesura té com a objectiu conservar el llegat patrimonial, i garantir la pervivència dels múltiples valors culturals del castell i del seu entorn en les millors condicions possibles.

El Castell de Palafolls, que el 1993 va ser declarat bé cultural d’interès nacional, és un element rellevant pel seu significat històric. Però, a més, també configura una imatge paisatgística molt potent que identifica el lloc, no només en un marc proper, sinó sobretot a la llunyania. El seu perfil irregular i la seva peculiar silueta, que coronen la carena muntanyosa, esdevenen visibles des de molts punts per la seva situació.

Actualment, del monument original només en queden les restes que s’han anat reformant i ampliant en els darrers anys per consolidar i conservar la seva estètica original. Una altra de les seves característiques és que també ha estat adaptat perquè sigui visitable.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per