dilluns, 18 de novembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Demanda caldenca per retallada a renovables

P

Les plaques fotovoltaiques a Caldes | Foto: Aj.

L’Ajuntament de Caldes d’Estrac ha presentat davant l’Audiència Nacional (AN) una demanda contra l’Ordre Ministerial dictada el passat 6 de juny que modifica la tarifa de l’energia elèctrica de fonts renovables i que suposa una important retallada a la seva rendibilitat. El consistori caldenc, seguint la mateixa iniciativa presentada per centenars d’empreses nacionals i internacionals, institucions i particulars perjudicats, demana la nul·litat d’aquesta ordre i la derogació del Reial Decret que la regula.

A part d’al·legar la possible vulneració de diversos principis fonamentals, la demanda presentada pel consistori maresmenc fa un recorregut explicatiu d’anteriors resolucions també adoptades per diferents governs espanyols que, des del 2010, han anat variant les condicions de les explotacions de producció d’energia elèctrica mitjançant sistemes renovables, com ara el de les plaques fotovoltaiques del pàrquing del costat de la N-II, a l’entrada de Caldes, inaugurada oficialment fa tres anys com el parc fotovoltaic més gran del Maresme.

.

.

A través d’un comunicat, el mateix ajuntament recorda que en el seu moment va fer tots els passos necessaris seguint l’ordenament jurídic vigent per aconseguir posar en marxa la planta de producció elèctrica, signant els contractes corresponents i realitzant les inversions necessàries. El consistori caldenc assenyala que encara que amb aquestes les mesures polítiques dels diferents governs espanyols, tant del PSOE com del PP, l’explotació no és deficitària, si que ha reduït considerablement les expectatives de benefici econòmic previstes abans de la realització del projecte.

Amb aquesta demanda, l’Ajuntament de Caldes manifesta que actua en defensa dels “interessos legítims” dels seus ciutadans per no quedar al marge dels possibles beneficis que podrien arribar si les sentències esperades els acaben donant la raó als afectats. Segons les mateixes fonts l’objectiu és poder seguir produint energia elèctrica neta i renovable “en benefici del necessari, i aconsellable equilibri energètic que tothom hauria d’aconseguir”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per