dissabte, 21 de setembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Denuncien quatre caçadors furtius

Ocells i estris intervinguts

Ocells i estris intervinguts

Dos caçadors furtius han estat denunciats pel cos d’Agents Rurals per la captura d’espècies protegides dins d’una finca privada i tancada, al paratge Cartoixa de Montalegre de Tiana. Els agents els van enxampar mentre utilitzaven unes xarxes abatibles de terra per a la captura furtiva d’ocells.

La investigació, iniciada a principis de gener, va detectar un ‘engranall‘, una pràctica que consisteix a posar menjar per a ocells durant un temps determinat per acostumar-los a menjar en una zona concreta. D’aquesta manera, els caçadors s’asseguren que el dia que decideixin caçar hi hagi ocells. En total, els agents van intervenir una vintena d’ocells, quatre exemplars de l’espècie protegida gafarró (Serinus serinus), i la resta eren de les espècies cadernera, verdum i passerell comú.

Per altra banda, agents rurals del Maresme també van denunciar dimarts passat dos caçadors furtius més per haver caçat ocells fringíl·lids al paratge Turó de Montgat, fora del període hàbil i sense disposar de l’autorització excepcional corresponent. Els denunciats utilitzaven tres xarxes abatibles de terra que estaven utilitzant per a la caça furtiva d’ocells. En aquest cas, els agents van intervenir vuit ocells de l’espècie Cadernera (Carduelis carduelis).

Fonts del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural han recordat que aquests fets poden ser constitutius d’un delicte contra la fauna, recollit en el Codi penal vigent, una infracció que pot comportar la inhabilitació especial per al dret de caçar d’entre 2 i 5 anys.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per