dijous, 05 de desembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Desarticulen una xarxa de tràfic de haixix

Haixix a l'interior d'una roda

Haixix a l’interior d’una roda | Foto: G.C.

Dotze membres d’una organització criminal – 4 espanyols i 8 marroquins – han estat detinguts en el marc d’un operatiu contra el tràfic de haixix a Espanya. Aquest grup introduïa la droga camuflada en rodes de vehicles que arribaven al port de Barcelona en ferris procedents del Marroc. Un dels membres de la banda, de nacionalitat marroquí, ha estat detingut a Montgat. La resta han estat detinguts al Port de Barcelona, Puxol (Valencia), Vilanova i la Geltrú, Sant Boi de Llobregat i Santa Coloma de Gramanet.

L’operatiu, dut a terme per la Guàrdia Civil, va començar al desembre de 2014 amb l’objectiu d’identificar els integrants d’aquesta organització que es dedicava a la introducció d’haixix a través del Port de Barcelona. Els membres de la banda utilitzaven vehicles amb dobles fons que viatjaven en Ferri procedents de Tànger i amb destinació Barcelona.

Foto: Guàrdia Civil

L’arma de foc | Foto: Guàrdia Civil

Al març de 2015, els agents van detectar l’arribada al port barceloní d’un ferri que duia dos vehicles amb 175 kg d’haixix amagats a les rodes. Aquesta actuació va acabar amb la detenció dels seus cinc ocupants, així com a la intervenció de la droga i dels vehicles. La investigació posterior va permetre identificar la resta de participants en la trama i la detenció de set persones més entre abril i juny, quan transportaven diferents quantitats d’haixix. També es van dur a terme quatre registres domiciliaris que van acabar amb la intervenció tres vehicles més, i la troballa i confiscació d’una arma de foc curta no legalitzada en perfecte estat d’ús.

L’operatiu ha desmantellat la banda amb la detenció de 12 persones, 8 de les quals han ingressat a presó provisional. En total s’han intervingut més de 200 kg d’haixix valorats en uns 338.000 euros, cinc vehicles, 5.135 euros en efectiu, una arma de foc i material informàtic i electrònic divers.

Per altra banda un matrimoni d’espanyols, pertanyents a l’organització, van ser detinguts per la policia del Marroc quan intentaven embarcar en aquest país en un Ferri amb destinació Barcelona, ​​transportant a l’interior de les rodes del vehicle uns 70 kg d’haixix. En el marc del mateix operatiu, la policia francesa ha detingut tres ciutadans albanesos.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per