dissabte, 24 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Desmantellat un taller il·legal a Montgat

Fotos: Mossos d'Esquadra

Fotos: Mossos d’Esquadra

Un home i una dona de 34 i 29 anys respectivament, veïns de Montgat i d’origen xinès, han estat detinguts pels Mossos d’Esquadra com a presumptes autors d’un delicte contra els drets dels treballadors. Segons informa la policia, els dos detinguts són parella sentimental i regentaven un taller tèxtil il·legal a Montgat.

.

.

La investigació es va iniciar el passat mes de maig quan una de les treballadores afectades va denunciar que havia estat treballant més de 4 anys en aquest taller il·legal juntament amb d’altres persones. Va explicar que no havia tingut mai contracte, que treballava moltes hores donat que feien tota la vida al taller en condicions molt poc higièniques. També va denunciar que, en alguna ocasió havia estat agredida i de vegades ni tan sols cobrava un salari. Els investigadors de la comissaria de Premià de Mar es van fer càrrec de la investigació.

En un posterior operatiu policial, on van participar agents de l’Àrea de Recursos Operatius del Mossos d’Esquadra i Inspecció de Treball de la Generalitat, es van precintar un total de 23 màquines tèxtils. Els agents també van intervenir diversa documentació, diners en moneda xinesa i van detenir els dos responsables del taller. En el moment de l’entrada hi havia treballant nou persones en condicions laborals i higièniques precàries. Al lloc també es trobaven els dos fills, menors d’edat, de la parella detinguda el quals es van quedar a càrrec de la seva àvia. Els detinguts, sense antecedents policials previs, han quedat en llibertat a l’espera de la corresponent citació judicial.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per