dimarts, 12 de novembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Drets denuncia ‘parcialitat’ a la Junta Electoral

Joan Rabasseda | Foto: Arxiu

Joan Rabasseda | Foto: Arxiu

L’associació Drets i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) han informat que faran costat a l’alcalde d’Arenys de Munt, Joan Rabasseda, i han avançat que denunciaran el que consideren una “parcialitat” de la Junta Electoral Central en els casos del consistori arenyenc, per una banda, i el de Societat Civil Catalana (SCC), per l’altra, en la passada campanya electoral del 27S. Segons argumenten, tot i tractar-se de fets similars, la Junta Electoral va decidir no sancionar SCC i, en canvi, sí Arenys de Munt. Per aquest motiu, interposaran un recurs al Tribunal Suprem.

La setmana prèvia al 27S, Drets va presentar un recurs a les juntes electorals provincials demanant la retirada de la campanya electoral de l’associació Societat Civil Catalana amb l’eslògan ‘Pongamos fin al separatismo’, així com l’obertura d’un procediment sancionador ja que consideraven que la campanya pretenia condicionar el vot dels ciutadans i vulnerava, per tant, la llei electoral (LOREG). Segons informa l’associació Drets, la Junta Electoral Provincial de Barcelona es va manifestar el matí del mateix diumenge 27 de setembre, en plena jornada electoral, donant-los la raó i ordenant a SCC a retirar la campanya ‘d’immediat’, però sense obrir cap expedient sancionador ni justificar l’absència d’aquesta sanció.

Cartell de la campanya de SCC

Cartell de la campanya de SCC

L’Associació Drets denuncia que aquesta resolució “xoca frontalment” amb la decisió que la Junta Electoral de Zona ha pres en el cas de l’alcalde d’Arenys de Munt, Joan Rabasseda. L’alcalde arenyenc ha estat multat amb una sanció de 600 euros, més una altra multa de la mateixa quantitat a l’Ajuntament d’Arenys de Munt, per haver enviat una carta a la ciutadania del municipi cridant a la participació el 27S “tot i que en cap moment es demanava el vot per a cap formació política ni opció ideològica”, destaquen. Drets denuncia també que la sanció ha estat interposada per afirmacions com: “el vot és l’eina més poderosa que tenim els ciutadans per canviar les coses”. La decisió de la Junta Electoral de Zona d’Arenys ha estat ratificada en via de recurs per la Junta Electoral Provincial de Barcelona, “la mateixa que va decidir no sancionar SCC”, subratlla Drets.

Davant d’aquest fet, Drets i l’AMI denuncien el que consideren una “discriminació” vers l’Ajuntament d’Arenys de Munt. L’associació Drets ha anunciat la interposició d’un recurs al Tribunal Suprem contra la decisió de la Junta Electoral Central que va ratificar, en via de recurs, la resolució de la Junta Electoral Provincial de no obrir a cap expedient sancionador a Societat Civil Catalana. L’objectiu de Drets és “posar en evidència la doble vara de mesurar de la Junta Electoral Central i aconseguir que la campanya ‘Pongamos fin al separatismo’ no quedi impune”, conclouen.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per