diumenge, 02 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El 20D obre un escenari polític inèdit al Congrés

Foto: Diari Maresme

Foto: Diari Maresme

El PP ha estat el guanyador d’aquestes eleccions del 20 de desembre (20D), però amb una important davallada d’escons. Amb més del 99% dels vots escrutats, els populars han obtingut 123 diputats. La segona posició l’ha ocupat el PSOE amb 90 escons, el seu pitjor resultat de l’actual democràcia. Podem ha entrat amb molta força al parlament espanyol i ha obtingut 69 diputats. El quart lloc l’ha ocupat Ciutadans amb 40 escons, mentre que ERC-CatSí n’ha obtingut 9 i Democràcia i Llibertat, 8. Unió ha quedat sense representació al Congrés.

.

.

A Catalunya, En Comú Podem ha guanyat clarament les eleccions, amb 12 diputats. La segona posició ha estat per ERC, amb 9 diputats. PSC i DL han empatat amb 8 escons i el PP i Ciutadans han empatat amb 5. També la participació a Catalunya ha estat alta i ha arribat al 71%, un 5,8% més que les anteriors eleccions (2011).

Aquests resultats, que han fragmentat clarament la representació al parlament espanyol, obren un escenari força complicat per a la governabilitat, i els possibles pactes agafaran a partir d’ara el protagonisme.

Resultats a la demarcació de Barcelona

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris