diumenge, 02 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El benefici ocult del ‘running’

.

.

No desvetllaré res de nou si us dic que el “running” o dit a l’antiga “footing”, o d’una manera més casolana “sortir a córrer” o “anar a estirar les cames”, té múltiples avantatges per al nostre organisme. Avantatges com: enfortir el nostre sistema muscular, disminuir el percentatge de greix, contribuir a la generació d’endorfines i potenciar el benestar, enfortir el nostre sistema cardiorespiratori, equilibrar els nivells de sucre, colesterol i triglicèrids en sang, mantenir un estat saludable, regular la sensació de gana, d’entre altres.

.

.

Tot això és cert, per aquest motiu jo practico el “running” de forma amateur cada dissabte i diumenge. Surto a córrer entre Calella i Sant Pol, pel passeig de la Platja Gran de Calella, pel costat del mar, pel mig de Sant Pol, per la sorra de la platja, passant per les Torretes. Uns 8 quilòmetres en uns 45 minuts. Res de l’altre món, però suficient per promoure un estil de vida saludable.

El que em sobte cada vegada més és que en aquest circuit, freqüentat per molts esportistes, cada vegada hi ha més gent amb els auriculars posats i escoltant la ràdio, música, o inclús parlant per telèfon.

.

.

És evident que la gent que habitualment practica esport enganxat a les noves tecnologies es perd un benefici molt gran de l’activitat física. L’acte de fer exercici a l’aire lliure és moment de connectar amb la natura, no oblidem que nosaltres formem part d’ella, escoltar la música de les onades, el cant dels ocells, mirar com ballen les fulles dels arbres, notar l’escalfor del sol a la pell, notar com entra l’aire refrescant per dins la gola al respirar o com s’inflen els pulmons. És moment de prestar l’atenció en nosaltres mateixos, d’escoltar-nos, de notar el batec del cor, el bombeig de la sang, presenciar com les cames es mouen soles per inèrcia, notar els petits dolors que tothom té en algun punt o altre, notar els muscles calents, i reflexionar sobre un mateix.

.

.

Aquest fenomen tan beneficiós, però que queda en segon terme, darrera el benefici físic, ens permet connectar amb nosaltres mateixos, conèixe’ns i evolucionar personalment. A mesura que fas quilòmetres, també avances com a persona, inclús pots arribar a resoldre problemes que no havies pogut resoldre en el teu lloc de treball.

Connectar amb la natura i amb tu mateix és de les coses que et fan sentir viu, que et fan ser conscient. Alhora que et permet desconnectar de la resta: la feina, la família o les xarxes socials.

Conèixe’t i dirigeix la teva salut a base de sentit comú.

I tu què fas? Només corres o fas alguna cosa més?

Joan Majó Merino | Diplomat en Dietètica i Nutrició Humana per la UB

Imatges: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris