dijous, 05 de desembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Festimatge de Calella celebra deu anys

Coll

Foto: Festimatge 2015

Calella va inaugurar el passat 4 d’abril la desena edició del Festival de la Imatge de Calella (Festimatge). Fins el proper 26 d’abril es poden visitar les exposicions de fotografia i assistir als tallers, xerrades i projeccions de curtmetratges que, entre altres propostes, s’ofereixen a diversos espais de la ciutat.

El Festimatge 2015 ja ha començat i ho va fer amb la inauguració dels espais d’exposicions en uns actes presidits per l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i el president de Foto-Film Calella, Xavier Rigola. El fotògraf Jesús Coll, autor de l’exposició principal ‘Això no és tot’ va presentar la seva exposició, una exposició que, després de 40 anys de professió, és la primera, perquè, segons les seves paraules, “mai no ha volgut exposar”. Una fotografia atrevida, provocadora, potent, amb una gran qualitat i… autèntica.

Sala d'Exposicions 'La Fàbrica

Sala d’exposicions La Fàbrica

Diumenge era el dia de la fotografia per excel·lència del festival i bona part dels fotògrafs que exposen en aquesta edició del Festimatge hi van ser presents en la inauguració de les exposicions de La Fàbrica. Tal i com va dir el president de Foto-Film Calella, Xavier Rigola, “segurament, en aquests moments, aquí és el lloc del món on hi ha més fotògrafs per metre quadrat”. 15 autors de les col·leccions exposades hi eren presents, més nombroses socis de Foto-Film Calella i aficionats a la fotografia d’altres entitats fotogràfiques.

El Festimatge ha començat i ara hi ha per endavant tot un mes on gaudir, no només de la fotografia, sinó també de tallers, conferències, projeccions de curtmetratges i mercat del col·leccionisme, entre d’altres activitats.

Un festival amb història

El Festimatge celebra la seva desena edició. Són 10 anys del festival, però són molts més de treballar per la imatge, ja que el Festival de la Imatge de Calella reuneix tres certàmens que, originàriament es celebraven per separat: La Trobada Internacional de 9,5 mm, única a Espanya i de les poques que queden arreu del món, que aquest any celebra la seva 42a edició; el Trofeu Torretes de Fotografia, que es fa des de fa 39 anys i que és reconegut per la Federació Internacional de Fotografia, la qual cosa demostra el seu prestigi; i el més jove de tots el Trofeu Torretes de Curtmetratges, amb 21 anys de vida i que destaca per la quantitat de curtmetratges seleccionats que projecta durant el festival, més d’una tercera part dels treballs presentats.

2 comentaris per a “El Festimatge de Calella celebra deu anys”

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per