dissabte, 24 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Maresme es tem més greuges a la C-32

Foto: Arxiu

Foto: Arxiu

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró va aprovar per unanimitat el passat 1 d’abril una declaració institucional perquè l’autopista C-32 sigui gratuïta a partir del 2021. El darrer Ple d’abril va donar compte del text de la declaració, presentada pel grup municipal del PPC.

La declaració institucional recorda que l’actual autopista C-32 que travessa la comarca del Maresme va entrar en funcionament l’any 1969 com autopista de peatge entre Montgat i Mataró, la primera de pagament de la península. Posteriorment, l’any 1994, amb l’entrada en circulació de les rondes de Mataró i el tram Mataró-Palafolls, aquest darrer també va ser de pagament quan s’havia anunciat que seria lliure de peatge. Quatre anys més tard, a canvi de rebaixes en altres vies propietat de la concessionària, es va produir un perllongament del peatge fins al 2021.

La mateixa declaració recorda que el darrer Consell d’Alcaldes celebrat el passat 13 de febrer al Consell Comarcal del Maresme va comptar amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. El conseller va deixar la porta oberta a mantenir el pagament per la circulació per la C-32, tot i que al 2021 farà 50 anys que els usuaris paguem pel seu ús. La recent confirmació del conveni signat entre la Generalitat i Abertis, concessionària actual de la C-32, per construir la prolongació de la via fins a Lloret de Mar deixa oberta aquesta possibilitat. Segons el text, això suposa un ‘sentiment generalitzat de greuge‘ per als mataronins i maresmencs.

Finalment, l’Ajuntament de Mataró recorda que ja fa més de 40 anys que els mataronins han de pagar per efectuar els seus desplaçaments cap a Barcelona en vehicle privat, el peatge més antic de la península. Per aquest motiu, reclama que el pagament no s’allargui més enllà de la data prevista per al 31 d’agost de 2021 “sota cap concepte o nova concessió”. L’acord s’ha comunicat al conseller de Territori i Sostenibilitat, als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya i a la concessionària Abertis.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per