diumenge, 02 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Els inspectors d’educació celebren setè congrés

L'auditori del TecnoCampus

L’auditori del TecnoCampus

L’auditori del TecnoCampus de Mataró acollirà els dies 11, 12 i 13 de novembre el congrés bianual de l’Associació d’inspectors d’educació de Catalunya. El congrés es celebrarà amb el suport del Departament d’Ensenyament i de l’Ajuntament de Mataró.

L’organització ha informat que aquest 7è congrés té com a objectiu aprofundir en com ha de ser el Servei d’Inspecció en el marc del desplegament de la Llei d’educació de Catalunya. Atenent a les conclusions del Congrés de Sant Feliu de Guíxols celebrat l’any 2013 i a la Declaració de juny de 2014 de l’associació d’inspectors, es vol avançar en l’elaboració d’un document que serveixi de base per a plantejar el futur de la professió.

Durant el congrés intervindran ponents experts en diversos àmbits: David Bueno i Torrens, professor i investigador de genètica de la Universitat de Barcelona; Guri Skedsmo, professora de la Universitat d’Oslo, autora de diversos estudis sobre els models d’inspecció existents a Europa; Francesc Vidal i Pla, exdirector general de recursos del sistema educatiu del Departament d’Ensenyament; i Antoni Bassas, periodista.

També es presentaran experiències derivades de l’exercici de les funcions de la Inspecció arreu del territori i de la participació en programes europeus. Finalment, en format de  taula rodona, es farà un debat entre representants de diferents associacions vinculades al món educatiu entorn a “Què s’espera de la Inspecció d’Educació”, amb unes consideracions que de ben segur permetran avançar en la reflexió sobre la professió.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris