dilluns, 03 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Ep… t’enrecordes?

Raimon Miranda | Foto: Arxiu

Raimon Miranda | Foto: Arxiu

Vaig assistir a la representació de l’obra Ep… t’enrecordes? que es va realitzar al Centre Cultural el proppassat 18 de gener, a càrrec de la companyia Les Meliets de Pineda, una associació de gent gran amb molta trempera. Tenen la seva seu al carrer Major, 64; on es troben cada dia entre setmana de 17 a 19 h. Al capdavant, hi tenen la creativa Montse Sanmartí, que fa molts dels personatges de l’auca, com a directora, actriu principal i autora de l’obra.

Amb la sala principal de gom a gom, ens van oferir un espectacle digne i amb molt d’humor, molt d’agrair en els temps que corren. Resulta estimulant pensar que els nostres avis, en comptes de dedicar-se a veure la tele tot el sant dia d’una forma totalment passiva, que és la imatge que tenim d’ells; realitzen activitats engrescadores, com teatre-musical, encara que sigui en playback.
El més destacable de la funció va ser la interpretació de l’abans esmentada Montse, amb una espontaneïtat i un savoir-faire molt envejable; i que ens va fer riure, gairebé sense parar, durant tota la seva magnífica actuació. Quasi totes eren conegudes sarsueles, amb l’alternança de famoses i populars cançons franceses, catalanes, etc. Van acabar amb un preciós i líric poema, que ens va posar la pell de gallina a tot el públic assistent.

Logo: Les Meliets

Logo: Les Meliets

Amb un vestuari impecable i una escenografia despullada, va saber seduir-nos; fins i tot ens va emocionar en alguns moments puntuals, per exemple amb cançons com la de la cantant mexicana Chavela Vargas o amb un parell de cançons patriòtiques catalanes cap al final de l’espectacle. Si hagués de trobar-hi un però, al meu parer diria que fou un pèl llarga. De totes maneres, la proposta és força interessant i més pensant, que són persones, ja d’una certa edat, que es resisteixen a quedar-se a casa resignades, com uns mobles vells i caducats. La vida continua… i fins a l’últim dia, fins al final. Salut i endavant, gent gran!

Raimon Miranda | Pineda de Mar

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris