dilluns, 03 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Espriu tindrà a Arenys una escultura Cusachs

Foto: Pau Fabregat

Foto: Pau Fabregat

Arenys de Mar ha demanat el suport de la Diputació de Barcelona per a la realització d’un projecte de l’escultor Manuel Cusachs que servirà per commemorar els 30 anys de la mort del poeta Salvador Espriu. El projecte escultòric s’inspira en un poema d’Espriu que porta per nom ‘el curs de la vida’ del poemari ‘el caminant i el mur’.

Segons ha comentat l’escultor Manuel Cusachs, la peça principal del monument forma part d’una exposició de 33 poemes dels 44 que té aquest poemari i de la qual, el mateix Salvador Espriu li havia comentat personalment que li agradava.

La peça escultòrica s’emplaçaria en un lloc considerat mític d’Arenys, davant el cementi, i aniria acompanyada, pel cantó de ponent, dels versos que diuen: ‘pels carrers de Sinera passo captant engrunes de vells records’. I al cantó de llevant, per als d’he mirat aquesta terra, que va musicar el cantautor Raimon: ‘Quan la llum pujada des del fons del mar, a llevant comença just a tremolar, he mirat aquesta terra, he mirat aquesta terra’.

Aquest dijous, l’alcalde d’Arenys de Mar, Estanislau Fors, i l’escultor mataroní, Manuel Cusachs, han presentat el projecte al president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve. A la trobada, també hi han assistit el regidor de Cultura d’Arenys de Mar, Joan Miquel Llodrà, la directora del Centre Espriu d’Arenys, Montserrat Caba, i el fill de l’artista, Manel Cusachs.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris